Autoritățile ieșene se pregătesc de eventuale inundații. Temperaturile ridicate vor putea duce la topirea rapidă a zăpezii

Primăria Iași monitorizează cursurile de apă care traversează municipiul pentru a preveni eventualele inundaţii, care s-ar putea produce din cauza temperaturilor ce vor creşte în perioada următoare şi vor duce la topirea rapidă a zăpezii, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași.

Primarul Mihai Chirica a declarat că administrația locală a pregătit peste o mie de saci cu nisip și este menținută legătura cu dispeceratele de la Apele Române și Apa-Vital pentru a monitoriza în permanență sistemele de canalizare din zonele joase ale municipiului.

”Am început să curățim gurile de preluare apelor pluviale și monitorizăm zonele joase ale orașului, cele care sunt în lungul albii Bahluiului, zona Nicolina, zona străzilor Primăverii, Cotnari și zona Manta Roșie. S-au pregătit în jur de 1000 de saci plin cu nisip și sigur, da, am luat și contactul cu Apele Române și cu Apa Vital, operatorul de apă și canalizare de la noi, ca în situația în care volumul de apă din instalații crește în mod exploziv, să putem să dăm drumul la pompele de transvazare a apelor uzate și, mai departe, chiar să și deschidem trapele de deversare directă”, a declarat primarul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

A furat calul socrului pentru a se răzbuna pe iubita care l-a părăsit. Acum riscă să ajungă după gratii

URMĂTORUL ARTICOL

Benzi unice pe Bvd. Nicolae Iorga si Bvd. Primaverii – se monteaza popici

Ultimele știri de la Actualitate