Autostrada melcului: abia aflam pretul reactualizat pentru autostrada Iasi – Tg. Mures

De aproape 8 ani se discuta despre autostrada Iasi – Tg. Mures. Fiecare administratie centrala si locala a avut propria varianta asupra acestui proiect, fara insa a misca niciuna macar un pas inainte. Singurul care a reusit sa puncteze un lucru important a fost fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, care a reusit sa includa autostrada in reteaua TENT. Ca nimeni nu a stiut ca profite de aceasta sansa, nu mai mira pe nimeni. In cursul acestei saptamani, Compania Nationala pentru Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) abia va deschide ofertele pentru proiectul tehnic al autostrazii. 
Acesta este incercarea cu numarul sapte pentru reprezentantii institutiei in subordinea careia se afla proiectul. Inca din luna aprilie 2014 CNADNR a anuntat reactualizarea documentelor necesare, contra unei sume de aproape 28 milioane Euro.
Pretul acestei autostrazi a fost stabilit, conform primului studiu de fezabilitate la aproape 9 miliarde Euro. De atunci pana in prezent, preturile la materialele de constructie au scazut iar standardele de cost necesare implementarii unui proiect de o astfel de anvergura au fost reevaluate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Preturile apartamentelor la Iasi au scazut cu 33 la suta in sase ani

URMĂTORUL ARTICOL

ANI: conflict de interese administrativ si penal pentru inca un deputat

Ultimele știri de la Eveniment