Autoturism Citroen furat din Spania depistat la Galati

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, un autoturism care figura ca fiind declarat furat în Spania.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu auto furate, poliţiştii de frontieră din cadrul compartimentului Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere al Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au oprit pentru control, pe o arteră din municipiul Galaţi, un autoturism marca Citroen Xsara Picasso, condus de cetăţeanul român Daniel M., în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza municipiului Galaţi.
Deoarece bărbatul nu a putut  prezenta la control niciun act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă pentru autovehiculul pe care îl conducea a fost condus la sediul sectorului pentru efectuarea unor verificări specifice.
În urma cercetărilor efectuate colegii noştri au constatat că autoturismul, plăcuţele şi certificatul de înmatriculare sunt declarate furate în Spania din data de 14.06.2014.
Cu privire la cele constate bărbatul a declarat că în luna iulie a anului trecut a cumpărat autoturismul plătind suma de 6.000 euro. Acesta a mai adăugat că nu a încheiat niciun act de vânzare-cumpărare şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul ar fi declarat furat.
 Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui Daniel M. lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, şi au  indisponibilizat autoturismul, în valoare de 17.113 lei, până la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

BiblioZen: alege constient bucuria vietii!

URMĂTORUL ARTICOL

Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Ultimele știri de la Comunicate de presa