Autoturism de lux furat, in valoare de aproximativ 200.000 lei, descoperit de politistii de frontiera ieseni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni (ITPF Iaşi) au descoperit un autoturism marca BMW X5, care fusese declarat furat din Italia.
În data de 12 februarie, în jurul orei 03.00 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Ghenadii L., cu cetăţenie română şi ucraineană, în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Ucraina.
La controlul de frontiera lucrătorii noştri au constat că certificatul de înmatriculare prezentat pentru autoturism nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fapt pentru care au efectuat verificări specifice. În urma cercetărilor desfăşurate poliţiştii de frontieră  au constatat că seria de şasiu înscrisă în memoria computerului de bord aparţine unui autoturism pentru care este emisă o alertă de către autorităţile din Italia, acesta figurând ca fiind declarat furat din luna decembrie a anului 2014.
În legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că în schimbul sumei de 150 euro trebuia să transporte autoturismul în Ucraina.
În cauză a fost întocmită lucrăre penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt,  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.
Autoturismul marca BMW X5, în valoare de 199.890 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

O noua premiera la Teatrul National Iasi: Metamorfoza, dupa Franz Kafka

URMĂTORUL ARTICOL

Deputatul Cristina Nechita: PNL si PDL in prag de primavara – iesirea de sub masa

Ultimele știri de la Eveniment