Autoturism furat din Italia, descoperit în trafic de polițiștii de frontieră ieșeni
Autoturism furat din Italia, descoperit în trafic de polițiștii de frontieră ieșeni

Autoturism furat din Italia, descoperit în trafic de polițiștii de frontieră ieșeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit în trafic, în cadrul unei acțiuni specifice, şi reținut pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Fiat, care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În data de 29 iunie a.c., pentru valorificarea datelor și informațiilor deținute la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, polițiști operativi din cadrul Inspectoratului, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tomești, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate, în zona de competență.
În cadrul acțiunii desfășurate, în jurul orei 14.20, pe raza municipiului Iași, a fost oprit pentru control un autoturism marca Fiat 500XL, înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 55 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Italia în anul 2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în România, de la un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, ale cărui date nu și le mai amintește și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 60.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sute de mii de lei amenzi pentru şoferii ieșeni în doar o singură zi

URMĂTORUL ARTICOL

Autoturism furat în valoare de peste 75.000 de lei, găsit de polițiștii de frontieră din Iași

Ultimele știri de la Comunicate de presa