Autoturism furat în valoare de peste 75.000 de lei, găsit de polițiștii de frontieră din Iași

În timpul unei acțiuni specifice desfășurate în municipiul Iași, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit și indisponibilizat un autoturism raportat ca fiind furat în bazele de date, alertă introdusă de autoritățile din Elveția.

La data de 3 iulie, în jurul orei 21:50, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, în timpul unei misiuni specifice, au găsit un autoturism marca LAND ROVER EVOQUE, fabricat în 2014, care aparținea unui cetățean român în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în județul Iași. Având suspiciuni cu privire la situația juridică a mașinii, polițiștii au efectuat verificări suplimentare și au constatat că aceasta este înregistrată în bazele de date ca fiind furată din Elveția la data de 22 iunie.

Proprietarul autoturismului a declarat că l-a achiziționat în România în luna martie a acestui an și nu are cunoștință despre faptul că ar fi fost furat sau implicat în vreun litigiu. În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, evaluat la aproximativ 75.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării investigațiilor.

Tânără fără permis de conducere la volanul unui autoturism încredințat cu bună știință

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi desfășoară cercetări în cazul încredințării conducerea unui autoturism unei tinere care nu avea dreptul de a conduce.

La data de 3 iulie, în jurul orei 20:30, în timpul unei misiuni specifice de supraveghere și control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi a oprit în trafic, în localitatea de frontieră Hilișeu Horia, un autoturism înmatriculat în România. Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei aflate la volan și au constatat că este o tânără în vârstă de 18 ani, domiciliată în județul Botoșani. În urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că femeia nu deține permis de conducere.

În cauză, se desfășoară cercetări în legătură cu infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, precum și încredințarea cu bună știință a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Autoturism furat din Italia, descoperit în trafic de polițiștii de frontieră ieșeni

URMĂTORUL ARTICOL

Facilități pentru ieșeni pe perioada verii! Cât costă intrarea la ștrandul primăriei și la Baza Ciric?

Ultimele știri de la Actualitate