Averi impresionante ale deputaților de Iași! Terenuri intravilane și conturi grase pentru demnitarii județului

/

Cei 12 deputați ai Iașului se pot lăuda cu sume destul de mari în conturi, cu terenuri intravilane în cele mai bune zone, dar și cu mulți bani în conturile bancare. Citiți în rândurile de mai jos o analiză aprofundată a averilor pe care le au cei 12 deputați ai Iașului. Serialul va conta și cu averile senatorilor din județul Iași.

  Ce avere au deputații AUR de la Iași?

Mihail Albișteanu, deputat AUR, deține un teren intravilan de 300 mp în comuna Rediu, dar și o casă de 120 mp în aceeași localitate de lângă municipiu. Acesta a declarat un cont curent de 45 mii lei, dar și un credit de aproape 245 mii lei. În anul anterior a declarat un venit de 135 mii lei de la Camera Deputaților, în vreme ce soția sa a ridicat 240 mii lei de la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. Celălalt deputat AUR, Cristian Ivănuță, deține un apartament de 34 mp în Iași, dar și o casă de locuit în satul Dorobanț, comuna Aroneanu. Casa a fost cumpărată în 2022 și are peste 500 mp. Acesta deține două autoturisme, o Dacia Duster și o Dacia Sandero. Deputatul a contractat un credit de 80 mii euro în cursul anului trecut, datorie fiind scadentă până la 2034. Din calitatea de deputat, acesta a ridicat 146 mii lei în cursul anului trecut, în vreme ce soția sa a beneficiat de 57.600 ca profesor la Școala ”Carmen Sylva”. Acesta a mai beneficiat de 15 mii lei de pe urma unui PFA, ca profesor cu normă de venit.

Deputații USR de Iași se fălesc cu investiții la bursă

Deputatul USR Monica Berescu deține cinci terenuri intravilane, toate în comuna Rediu, în suprafață de 460 mp, 1062 mp, 579 mp, 1182 mp, 712 mp. Parlamentarul mai are și un apartament în Iași și o casă la Rediu, de 151 mp. Aceasta mai deține un autoturism Ford Fiesta și un Hyundai Tucson. La capitolul active financiare, Monica Bererescu a declarat 19 fonduri de investiții și conturi de diferite sume. De asemenea, aceasta a mai menționat și  43 de acțiuni si investiții în diferite companii românești sau străine, dar și trei împrumuturi acordate în nume personal. A mai menționat alți 18 mii de dolari în bitcoin. De asemenea, a mai menționat 137 mii lei ca indemnizație de la Camera Deputaților, în vreme ce soțul său a beneficiat de 19.500 lei ca manager de proiect informatic. În plus, soțul său a luat peste 23 mii de euro de pe urma unui PFA.  Filip Hăvârneanu, deputat USR Iași, nu are terenuri sau clădiri în proprietate. Parlamentarul are un autoturism BMW, fabricat în 2014, și are depozite bancare de peste 200 mii lei. Filip Hăvârneanu are 19 acțiuni și părți sociale la diverse companii din țară și din străinătate. În cursul anului 2022, acesta a avut un venit de 150 mii lei de la Camera Deputaților.

Ce avere are Cosette Chichirău, deputat USR Iași?

Cosette Chichirău, deputat USR Iași, nu are terenuri sau clădiri în proprietate. Aceasta și-a luat un autoturism marca Audi Q3 în leasing, și are în conturi circa 400 mii de lei. La capitolul plasamente, aceasta a declarat 25 mii lei către Asociația Centrul de Știință Aleodor, pe care îl deține. Aceasta are 64 mii euro primiți ca un avans pentru un apartament. Are însă 82 mii lei datorii pentru leasingul încheiat cu Porche Romania, iar din salarii a adunat peste 136 mii lei de la Camera Deputaților.

Șeful PNL Iași nu și-a publicat averea la termenul limită

Liberalul Alexandru Muraru încă nu și-a publicat declarația de avere, un gest sfidător la adresa colegilor săi din Parlamentul României. Sorin Năcuță, un alt deputat PNL Iași, a menționat în declarația de avere un apartament în Iași și unul în Pașcani. Acesta nu mai menționat și alte bunuri. Deputatul liberal are un împrumut de 24.500 euro luat de la Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani, dar și un credit de 23 mii lei de la o bancă. Parlamentarul a avut peste 136 mii lei ca indemnizație de la Camera Deputaților, în vreme ce soția sa a încasat aproape 70 mii lei de la Spitalul Municipal Pașcani.

Fostul liberal plantat de la București are casă la munte

Un alt parlamentar fost la PNL; dar trecut la Forța Dreptei, este Alexandru Kocsis. Acesta a fost plantat de la București pe lista PNL Iași la alegerile din 2020 și l-a urmat apoi pe Ludovic Orban la partidul nou înființat. În declarația sa de avere, Kocsis susține că are trei terenuri intravilane în Sadu (județul Sibiu), Balotești (Ilfov), dar și în stațiunea Bușteni. Kocsis deține trei apartamente în București, o casă de locuit în Bușteni și una la Balotești.  Acesta mai are un autoturism marca Alfa Romeo și un autoturism Ford Modeo. Kocsis are 15 conturi bancare cu diferite sume, dar are și credite de 570 mii lei și 220 mii euro. De la Camera Deputaților a ridicat o indemnizație de 132 mii lei, în vreme ce soția sa a avut un venit de 260 mii lei ca director de divizie informatică.

Averea deputaților PSD Iași

Deputatul PSD Iași Vasile Cîtea deține un teren intravilan la Valea Lupului, dar și un teren extravilan la Neagra Șarului, județul Suceava. De asemenea, parlamentarul are o casă de locuit în Valea Lupului, un autoturism Lexus, dar și active financiare de 17 mii lei. De la Camera Deputaților a avut un venit de 137 mii lei. Deputatul Silviu Macovei deține patru terenuri, din care trei intravilane în Dobrovăț, Valea Lupului și Iași și unul extravilan în municipiu. Acesta mai are o casă în Valea Lupului, un autoturism Toyota și un Volkswagen. Silviu Macovei mai are bijuterii de 10.500 euro, dar și depozite de 50 mii lei. La capitolul datorii are credite de 600 mii lei. Ca indemnizație parlamentară a ridicat peste 131 mii lei.

Terenuri și conturi bancare pentru deputații PSD Iași

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc deține două terenuri intravilane în Iași și Aroneanu, dar și un teren extravilan în Neagra Șarului. Acesta mai are o casă de locuit și un apartament în Iași, un autovehicul Aixam. A vândut un autoturism cu 168 mii lei către o persoană fizică, dar și un alt vehicul de transport cu 14 mii euro. Are zece conturi bancare de circa 50 mii lei, dar și plasamente de circa 500 mii lei și circa 50 mii euro. Deputatul are și credite de 250 mii lei și 27 mii euro. De la Parlament a ridicat o indemnizație de 131 mii lei, iar soția sa peste 56 mii lei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Deputatul PSD Vasile Toma deține șapte terenuri intravilane și două agricole în Iași, Miroslava și Târgu Frumos. Acesta are un apartament în Iași și o casă la Târgu Frumos. Mai deține icoane vechi din lemn de 7000 euro, dar și șapte conturi bancare cu diferite sume. Parlamentarul are șase plasamente și câteva datorii. De la Cameră a ridicat o indemnizație de 134 mii lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Beneficiile consumului de fragi

URMĂTORUL ARTICOL

Informare CFR SA: Trafic feroviar închis temporar pe linia CF Pojorâta – Sadova

Ultimele știri de la Actualitate