Averile șefilor Iașului! Finul lui Alexe, dar de 40 mii euro la botez! Șeful CJ și-a imaculat toată averea

/

Șefii administrației ieșene și-au publicat recent declarațiile de avere pe anul anterior. Șefii Consiliului Județean Iași par că nu au progresat prea mult față de anii anteriori, ba chiar au stagnat în ceea ce privește veniturile și proprietățile. Alții au avut ”noroc” de un dar consistent la petrecerea de botez a copilului, dar care au mai rontunjit conturile bancare

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, a menționat în declarația de avere că deține un teren intravilan în comuna Aroneanu de 500 mp, dar și un apartament în municipiu de 70 mp. Actualul șef al CJ Iași arată că nu și-a mai schimbat mașina, un Opel fabricat în 2002, de ceva vreme. Totuși, acesta se folosește de autoturismul de serviciu de la CJ Iași. Conform declarației de avere, Alexe a vândut în iulie 2022 un apartament către o persoană fizică, valoarea acestuia fiind de peste 316 mii lei. De asemenea, actualul șef al CJ Iași are un împrumut acordat fostei soții Raluca Alexe de 285 mii lei. Cei doi sunt divorțați doar în acte. La capitolul datorii, Alexe a menționat opt credite, dintre care trei sunt luate de la fratele său, Florin Alexe, și Alexandru Dura, cumnatul său. Singurul venit declarat de Alexe a fost salariul de la CJ, de peste 161 mii lei în 2022, respectiv de peste 13 mii lei lunar.

Finul lui Alexe, dar de 40 mii euro la botezul fiicei

Sorin Afloarei, vicepreședintele CJ Iași, și finul lui Costel Alexe, a dat lovitura în cursul anului trecut. Afloarei nu are vreun teren în proprietate, însă a menționat un apartament de 32 mp cumpărat în 2018. În schimb, acesta a declarat trei autoturisme în proprietate, respectiv o Skoda Octavia, O Toyota Yaris, dar și un autoturism marca Toyota Yaris Cross. Acesta mai are un depozit bancar de peste 16 mii euro, însă a declarat și conturi de aproape 30 mii lei. De pe urma petrecerii de botez a fiicei sale din 2022, Sorin Afloarei a beneficiat de 38 mii euro. De la CJ Iași acesta a ridicat circa 144 mii lei pe 2022, iar soția sa, Luminița Afloarei, a încasat peste 20 mii lei ca muzeograf la Palatul Culturii înainte să intre în concediu de creștere copil. Aceasta  a beneficiat de peste 95 mii lei de pe urma unui PFA, Luminița Afloarei fiind pictoriță.

Ce avere are vicele Marius Dangă?

Celălalt vicepreședinte al CJ Iași, Marius Dangă, deține un teren de aproape 160 mp în Valea Adâncă din comuna Miroslava și un apartament de 81 mp în aceeași zonă. Acesta mai are un fond de pensii de peste 87 mii lei, un plasament de 37.500 lei către o firmă, Iron Lady SRL. Dangă a mai declarat cinci credite bancare, iar din salariul de la CJ Iași, acesta a ridicat peste 143 mii lei în decursul anului precedent.

Ce salariu are cel mai inutil șef din administrația publică?

Andrei Cazacu, administrator public al județului Iași, și om de încredere în echipa lui Alexe, deține două terenuri agricole în localitatea Girov, județul Neamț, dar și un apartament de 77 mp în municipiul Iași. Acesta mai are un autoturism Ford Mondeo din 2016, dar și șase conturi bancare cu sume de câteva zeci de mii lei. Cazacu are un plasament de 80 mii lei de la Ministerul Finanțelor Publice. Acesta mai are și un credit de peste 260 mii lei, iar de la CJ a ridicat pe 2022 un venit de peste 143 mii lei. Din chirii a mai adunat 3600 euro.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

O nouă ediție a „Marșului Vieții”

URMĂTORUL ARTICOL

Peste 84 milioane de lei promise ca investiții în școlile din județul Iași. Banii ar veni prin PNRR

Ultimele știri de la Actualitate