Avertisment MAE: nu calatoriti in Franta!

MAE a transmis o informare de calatorie in care recomanda cetatenilor romani care urmeaza sa calatoreasca sau se afla deja pe teritoriul Frantei, cu precadere in zona capitalei Paris, sa manifeste prudenta sporita, ministerul amintind de instituirea nivelului maxim de alerta pentru nordul tarii, scrie Mediafax.
 
„Ministerul Afacerilor Externe aminteste faptul ca autoritatile franceze au decis sa instituie nivelul maxim de alerta pentru nordul Frantei, context in care se recomanda cetatenilor romani care urmeaza sa calatoreasca sau se afla deja pe teritoriul Republicii Franceze, cu precadere in zona capitalei Paris (regiunile Ile-de-France si Picardie), sa manifeste prudenta sporita”, se arata in comunicatul remis vineri de MAE.
 
Ministerul de Externe atentioneaza asupra faptului ca deplasarea cu mijloacele de transport in comun, in special metroul si RER-ul, in special in zona pariziana, poate fi ingreunata din cauza restrictiilor impuse de politia franceza.
 
De asemenea, s-au instituit masuri de siguranta sporite in marile centre comerciale, institutii publice, lacasuri de cult si de invatamant, precum si in imprejurimile obiectivelor turistice, ceea ce poate perturba accesul in incinta acestora, mentioneaza sursa citata.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Franta in aceasta perioada ca, anterior efectuarii deplasarii, sa urmareasca cu atentie recomandarile si avertizarile emise de autoritatile franceze.
 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Legea ”Big Brother”- libertatea este aerul pe care il respiram

URMĂTORUL ARTICOL

Luna ianuarie, ideala pentru a cumpara o casa

Ultimele știri de la Eveniment