Alertă Cod Roșu
Alertă Cod Roșu

Avertizare Cod Roșu de vreme rea la munte. Rafale de peste 140 km/h

Meteorologii au emis o avertizare de Cod Roșu pentru zonele de munte din șapte județe, valabilă până la ora 14:00, la altitudini de peste 1.800 de metri. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Carpații Meridionali se vor înregistra rafale de vânt ce vor depăși 140 km/h. Județele vizate sunt Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița.

De asemenea, până marți la ora 23:00, în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1.500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120-140 km/h, viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută. Județele aflate sub Cod portocaliu sunt Arad, Bihor, Cluj, Alba, Caraș-Severin, Brașov, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.

În același interval, va fi emisă o atenționare Cod galben pentru cea mai mare parte a țării, unde vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70-75 km/h. În România, vremea se schimbă și iarna revine pentru câteva zile, cu temperaturi care scad brusc și chiar ajung sub pragul înghețului.

Cod Roșu de vânt la munte

De asemenea, meteorologii au emis și un Cod Roșu de vânt la munte, unde vitezele vor ajunge până la 140 km/h. Această vreme rea face parte dintr-un val de aer rece care s-a instalat deja în multe țări din Europa, unde iarna a revenit în forță. În Austria, mai multe localități sunt sub nămeți, o tornadă a răvășit Germania, iar Croația, Slovacia, Italia, Ungaria și Bulgaria sunt sub amenințarea unor coduri de vânt puternic.

În unele zone din România, vremea rea a lovit deja, cu temperaturi care au scăzut brusc și cu căderi de grindină care au distrus copacii abia înfloriți în Brăila și Bacău. Episodul de vreme rece se va încheia vineri, iar în weekend, temperaturile vor crește la fel de brusc cum au scăzut și vor ajunge din nou la 20 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cum au reușit să câștige America Express Cătălin Bordea și Nelu Cortea?

URMĂTORUL ARTICOL

Un copil de trei ani a fost transportat la spital după ce a fost mușcat de un câine maidanez

Ultimele știri de la National