Avion prabusit la Cluj! Ultimii doi raniti au fost adusi la Unitatea de Primiri Urgente 1 din Cluj-Napoca

 

 

 

Ultimii doi răniţi în accidentul aviatic de luni după-amiază au fost aduşi, marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30, la Unitatea de Primiri Urgenţe 1, din Cluj-Napoca, unul cu o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă de la Bihor, iar celălalt cu o autospecială SMURD cu echipaj de prim ajutor.

 

 

Conform unor surse din rândul medicilor, înainte de a ajunge la UPU 1, bărbatul adus cu ambulanţa SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a fost supus unui test la computer tomograf într-o altă clinică clujeană, rezultatele fiind „promiţătoare”, în sensul că nu au fost descoperite fracturi craniene.

 

Primii trei răniţi au fost aduşi pe rând, primul, medicul Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni, cu răni la şold, fiind adus în jurul orei 2.40, iar următorii doi la aproape o oră şi jumătate diferenţă, aceştia din urmă cu o autospecială SMURD de transport victime multiple. Cei doi erau imobilizaţi, având gulere medicale la gât, unul dintre ei fiind înfăşurat într-o folie protectoare.

 

UPDATE 04:10 Alţi doi răniţi în accidentul aviatic de luni după-amiază au ajuns la UPU 1 din Cluj-Napoca

 

Alţi doi răniţi în accidentul aviatic de luni după-amiază, petrecut la graniţa dintre judeţele Alba şi Cluj, au ajuns, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 4.00, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) 1 din Cluj, cu o autospecială SMURD de transport victime multiple.

 

Cele două victime, doi bărbaţi, erau imobilizaţi, amândoi având gulere medicale la gât, iar unul dintre ei era înfăşurat într-o folie protectoare.

 

Primul rănit, medicul Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni, care a ajuns la UPU 1 Cluj-Napoca în jurul orei 2.40, în stare de conştienţă, cu o ambulanţă SMURD, avea răni la şold, el fiind supus investigaţiilor medicale.

 

La ora transmiterii acestei ştiri, la UPU 1 sunt aşteptaţi şi ultimii doi răniţi în accidentul aviatic.

 

UPDATE 02:52 Primul rănit în accidentul aviatic a ajuns la UPU Cluj, fiind vorba despre un bărbat cu fracturi

 

O ambulanţă SMURD în care se afla unul dintre răniţii din accidentul aviatic, un bărbat cu picioarele fracturate, a ajuns, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 2.40, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) 1 din Cluj-Napoca, acesta fiind conştient.

 

Bărbatul, care are fracturi la picioare, era conştient şi a fost preluat de către medici, el urmând să fie supus unor investigaţii.

 

La UPU sunt aşteptaţi să sosească, pe rând, şi ceilalţi patru răniţi în urma accidentului aviatic de luni după-amiază.

 

La UPU 1 din Cluj-Napoca, toţi medicii, asistentele şi personalul auxiliar din ambele schimburi au venit la serviciu, aşteptând să fie aduşi răniţii.

 

Aici, persoanele rănite vor fi evaluate, iar în funcţie de starea lor de sănătate, în cazul în care se va impune, autorităţile iau în calcul trimiterea unui avion militar pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj pentru a prelua răniţii mai grav şi a-i transporta la Bucureşti, afirmă surse medicale.

 

UPDATE 02:20 Şeful Salvamont Sibiu: În zona montană e posibil ca un apel să fie identificat cu dificultate

 

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, luni, pentru RFI, că în zona montană este posibil ca un apel să fie identificat cu dificultate chiar dacă în perimetrul respectiv există semnal, adăugând că totul depinde de câte celule GSM sunt captate în timpul apelului.

 

Potrivit sursei citate, dacă, de exemplu, sunt sub trei celule GSM, apelul poate apărea că a fost efectuat din judeţul Braşov, chiar dacă el a fost făcut din judeţul Sibiu.

 

Adrian David spune că „în mod normal un apel la 112 este localizat în funcţie de celula pe care o deschide de pe un pilon”.

 

„Se face prin triangulaţie – dacă se deschid trei celule se ştie exact locul în care s-a făcut apelul. În situaţia în care se deschide o singură celulă sau două, localizarea este foarte grea. Ştiu asta pentru că au fost situaţii în Munţii Făgăraş în care am încercat să localizăm nişte turişti rătăciţi şi tocmai din cauza faptului că s-a deschis doar o celulă n-am putut identifica locul exact. Deci tehnic este normal să se petreacă aşa ceva. În oraş, în momentul în care se face un apel, acel apel este preluat de mai multe antene din zonă. Dacă este o zonă izolată, apelul respectiv poate fi preluat doar de una sau două. De exemplu, vin apeluri 112 de la cabană şi semnalul respectiv este preluat de o antenă de la Braşov, chiar dacă apelul respectiv este făcut de pe teritoriul judeţului Sibiu. Ulterior apelului se discută între operatorii de la 112 cu instituţiile specializate în intervenţiile de urgenţă şi se intervine cu echipa cea mai apropiată”, a explicat la RFI şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un avion cu personal medical la bord a aterizat fortat, luni dupa-amiaza (20.01.2014), la limita judetului Cluj cu Alba, in apropierea localitatii Fantanele, intr-o zona greu accesibila

URMĂTORUL ARTICOL

Iata prima reactie a Romanitei, fosta sotie a lui Adrian Iovan, dupa ce a aflat ca acesta a murit

Ultimele știri de la Actualitate