Banca Românească lansează depozitul Convertibil

•             Depozitul Convertibil pentru depuneri de minimum 20.000 de lei sau de 5.000 de euro/dolari poate fi constituit pe o perioadă de maximum 2 ani

•             Clienții au opțiunea conversiei valutei depozitului între monedele leu, euro și dolar și pot capitaliza dobânda atât la conversie, cât și la prelungire

•             Rata de dobândă este fixă pe toată perioada constituirii depozitului și poate ajunge la 3,80%/an la depozitele în lei cu o maturitate de 2 ani

 Banca Românească S.A., Membră a Grupului National Bank of Greece, lansează depozitul Convertibil, pentru clienții care vor să schimbe moneda în care au ales să economisească. Noul produs de economisire prezintă opțiunea conversiei valutei depozitului între trei valute: leu, euro și dolar.

„Depozitul Convertibil reprezintă o soluție menită să ofere clienților noștri posibilitatea schimbării valutei originale în cazul depozitului constituit. Practic, deponentul poate opta pentru schimbarea monedei în care a decis să economisească inițial și poate alege altă valută care îl avantajează”, declară Dan Grigoriu, Director Divizia Produse și Segmente Retail Banca Românească.

Produsul este destinat clienților persoane fizice care dispun de minimum 20.000 de lei sau de 5.000 de euro/dolari, iar depozitul Convertibil poate fi încheiat pe o maturitate de maximum 2 ani. În cazul conversiei depozitului după cel puțin 30 de zile de la constituire, clientul beneficiază de bonificarea unei dobânzi atractive, de până la 2,70%, aferentă depozitelor la termen.

Rata de dobândă este fixă pe toată perioada constituirii depozitului, astfel că tot câștigul viitor poate fi calculat încă din ziua deschiderii depozitului. Dobânda poate ajunge la 3,80% pentru depozitele constituite în lei pe o perioadă de 2 ani. „Posibilitatea de capitalizare a dobânzii, atât la conversie, cât și la prelungire, asigură suplimentarea câștigului rezultat, dacă dobânzile acumulate sunt reinvestite”, spune Dan Grigoriu.

Conversia se realizează la cursul de schimb standard oferit de Banca Românească, iar suma convertită va fi cel puțin egală cu principalul depozitului după conversie. Rata de dobândă aplicată depozitului în noua valută se determină în funcție de numărul de zile de depozit dintre data conversiei (inclusiv) și data maturității depozitului ințial (exclusiv).

Clienții pot deschide depozite Convertibile în una dintre cele 115 sucursale Banca Românească utilizând exclusiv cartea de identitate.

Despre Banca Românească:

Banca Românească este una dintre instituţiile financiare importante care activează pe piaţa din România oferind clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Banca Românească este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piaţa locală, cu un indice de solvabilitate de cca. 18,5%.

 

National Bank of Greece este cel mai vechi şi cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999, grupul este listat şi la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienţă de 173 de ani, cu o puternică prezenţă internaţională prin cele peste 1.600 de unităţi bancare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

5 sfaturi de cariera pentru sarbatori

URMĂTORUL ARTICOL

Diaspora: Vom cere dizolvarea Parlamentului

Ultimele știri de la Comunicate de presa