Bani după bani pentru regele asfaltului! Firma lui Echimov a dat lovitura în afaceri pe fonduri publice

/

Eky Sam SRL, patronată de controversatul Ioan Echimov, a dat lovitura pe bani publici. Societatea gestionată în acte de Liviu Tomulesei, a încheiat de la începutul anului și până în prezent mai multe contracte cu instituții publice din Iași. Milioane de lei au intrat în conturile societății lui Dchimov din diverse lucrări, prin achiziții directe și nu numai. Echimov deține și firma Eky Route SRL, o altă societate cu lipici la bani publici.

Afacere de milioane de lei pentru regele asfaltului din Iași, Ioan Echimov. Din achiziții directe, societatea Eky Sam SRL, a prins, numai în acest an, milioane de lei. Conform portalului sistemului electronic de achiziții publice, societatea Eky Sam SRL a beneficiat de sume considerabile de la diverse primării din județul Iași, de peste 2,2 milioane lei.  Peste 866 mii lei a încasat doar la primăria orașului Târgu Frumos, unde priamr este pesedistul Ionel Vatamanu, bun prieten cu Echimov. Contractul prevede reabilitarea unor străzi prin asfaltarea acestora, repsectiv străzile Pieptănari, drumul lateral Cuza Vodă, și strada Râpei. Contractul a fost semnat la începutul lunii iulie 2023.

Fonduri publice fără număr pentru Echimov

Un alt contract a fost parafat cu municipiul Pașcani, condus de liberalul Marius Pintilie. Pentru niște mixtură asfaltică, primăria a plătit firmei lui Echimov circa 260 mii lei, sumă fără TVA. Contractul a fost încheiat în data de 19 mai 2023. Alți 52 mii lei au intrat în conturile lui Echimov de la Primăria comunei Ipatele, pentru lucrări de întreținere cu material pietros, lucrare atribuită tot în cursul lunii mai a acestui an. Mai mult, societatea acestuia a mai prins un contract generos de 900 mii lei de la Primăria comunei Ruginoasa, unde primar este pesedistul Dănuț Nechifor. Contractul încheiat în aprilie a prevăzut asfaltarea unui drum de 770 metri în localitate. Alți 130 mii lei au mai fost încasați de la Apa Vital SA pentru niște mixtură asfaltică, dar și alte două contracte de câte 11.500 lei de la comunele Cotnari și Țibana pentru furnizare material antiderapant.

Sute de milioane de lei din banii statului pentru regele asfaltului

Dacă achizițiile directe au fost la îndemână, grosul banilor a venit din licitațiile publice. Astfel, pe 2023 firma Eky Sam SRL a beneficiat de peste 300 milioane lei în 2023 pentru diverse lucrări. De exemplu, 4 milioane de lei au venit de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași pentru lucrări de întreținere pe timp de vară. Alte 11 milioane lei vor ajunge în conturile firmei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru un contract pe 4 ani privind întreținerea curentă a drumurilor naționale.

Lucrări peste lucrări luate de Eky Sam SRL

Alte aproape 7 milioane lei au provenit de la comuna Heleșteni, unde se va lucra la modernizarea unor drumuri. Un contract asemănător a fost încheiat cu Primăria comunei Costești, de 6,2 milioane lei. Peste 17 milioane lei provin de la DJADP Iași pentru  lucrări de covoare bituminoase ușoare. Totodată, alte 25 milioane lei provin de la Compania Națională de Investiții (CNI) SA pentru o serie de drumuri din comuna Cristești. Alte 3,7 milioane lei provin de la CNAIR pentru lucrări de estetică a drumurilor , iar peste 10,8 milioane lei sunt de la CNI SA pentru unele lucrări la drumurile din comuna Belcești.

Zeci de milioane ajunse în conturile regelui asfaltului

Iar asta nu este tot. Alte 8,2 milioane lei provin de la comuna Todirești, iar 4,3 milioane lei de la CNI SA pentru lucrări în comuna Iptale.  Aproape 100 milioane lei sunt luate de la CNAIR pentru un acord de 4 ani privind întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor naționale. Alți 82 milioane lei provin de la ApaVital SA, la începutul anului, pentru extinderea lucrărilor la rețeaua de canalizare în județul Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Scandal la un centru social din comuna Prisăcani. Prefectul județului a fost implicat

URMĂTORUL ARTICOL

Decariștii Iașului au fost premiați la Primărie! Premii în bani pentru tinerii de excepție – Galerie Foto

Ultimele știri de la Actualitate