Bani pentru firmele care angajeaza elevi si studenti pe perioada vacantei

Angajatorii vor primi un ajutor financiar pentru studentii si elevii incadrati in munca. Firmele care angajeaza studenti sau elevi pe perioada vacantei de vara vor beneficia de un stimulent in valoare de 250 lei pentru fiecare luna lucrata de acestia.

Angajarea se poate realiza doar pe perioada vacantelor, iar stimulentul se poate acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare într-un an calendaristic pentru fiecare elev si student caruia i s-a încheiat contract de munca. În cazul elevilor cu varsta de pâna la 18 ani, contractul individual de munca încheiat trebuie sa fie cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamâna, iar contractul se considera încheiat cu norma întreaga.

Totodata, au fost adoptate noi masuri de stimulare a fortei de munca ce vizeaza persoanele aflate în cautarea unui loc de munca. Aceste masuri includ mai multe categorii de beneficiari, destinate ocuparii ce încurajeaza mobilitatea lucratorilor prin acordarea unor prime de activare, de încadrare sau de instalare sau decontarea navetei. Concret, prin programul „Masuri pentru tinerii NEET – Mobilitate si subventii angajatori (YEI)”, somerii care decid sa îsi schimbe domiciliul la o distanta mai mare de 50 kilometri pentru a deveni angajati pot beneficia de o prima de instalare de 12.500 de lei.

„Acordarea unei prime de activare în valoare de 500 lei neimpozabila somerilor înregistrati care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, în situatia în care se angajeaza cu norma întreaga, pentru o perioada de cel putin 3 luni. Prima de activare nu se cumuleaza cu prima de încadrare si prima de instalare”, dupa cum este specificat in ghidul solicitantului in cadrul proiectului AP1 OS 1.1 Masuri pentru tinerii NEET – Mobilitate si subventii angajatori (YEI).

 

 

Sursa: BZI.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Se intrerupe furnizarea energiei electrice in mai multe zone din Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Asociația Om Bun a lansat proiectul “Activând ca voluntar devii Om Bun – Ediția a II-a”,

Ultimele știri de la Economic