Beneficiile consumului de fragi

Fragilele sunt mici comori din pădure, crescând în luminișurile și la marginea drumurilor, precum și în grădini, sub ramurile joase. Aceste fructe delicate încep să se coacă începând cu luna iunie sau chiar mai devreme, iar o ploaie de vară te poate ajuta să le găsești mai ușor atunci când te plimbi pe cărările muntoase.

Fragilele au un gust și o aromă deosebit de plăcute, de aceea este cel mai bine să le consumi în forma lor naturală, fără adaosuri. Poți asocia fragilele cu miere de albine pentru a amplifica efectul lor laxativ.

Iată câteva beneficii ale consumului de fragile:

Pe lângă conținutul lor bogat în vitamina C, licopen și betacaroten, fragilele mai conțin și vitamina E.

O cură cu fragile contribuie la fortificarea sistemului imunitar prin detoxifierea și creșterea rezistenței organismului. Se recomandă consumul zilnic de 150-300 de grame de fructe proaspete timp de 7-10 zile.

Consumul regulat de fragile sporește rezistența organismului la căldură, reduce tensiunea arterială, tonifică sistemul nervos și combate oboseala cauzată de caniculă. De asemenea, acestea pot ameliora diabetul, gută, ateroscleroza și reumatismul.

Deși fragilele sunt în general bine tolerate de persoanele cu diabet, acestea trebuie consumate cu prudență de către cei cu alergii.

Pentru a prepara ceaiul de fragile, se culeg fructele împreună cu frunzele și se pun la uscat într-un loc cald și bine luminat. Acestea pot fi uscate și separat, fructele la soare și frunzele la umbră, după care se amestecă în proporții egale.

Astfel, fraga devine o alegere sănătoasă și gustoasă, aducând o varietate de beneficii pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Accident feroviar în Podu Iloaiei: Un camion încărcat cu cereale a fost lovit de tren. O persoană a fost rănită – Galerie Foto, Video

URMĂTORUL ARTICOL

Averi impresionante ale deputaților de Iași! Terenuri intravilane și conturi grase pentru demnitarii județului

Ultimele știri de la Sanatate