Benzi unice pe Bvd. Nicolae Iorga si Bvd. Primaverii – se monteaza popici

Poliția Rutieră a avizat propunerea Comisiei de Circulație a Municipiului Iași privind realizarea unei benzi unice pentru mijloacele de transport în comun pe Bvd. Nicolae Iorga și Bvd. Primăverii, de la intersecția Bvd. Nicolae Iorga cu Șos. Națională până la intersecția Bvd. Primăverii cu Calea Chișinăului.

Noua bandă unică este amenajată după „succesul” înregistrat de banda creată pe Șos. Nicolina, între Podu Roș și Rond TehnopolIS, care a dus la reducerea timpului petrecut de călători în autobuze și tramvaie pe acest tronson, în special la orele de vârf.

Culoarul unic nou înființat va fi destinat mijloacelor de transport în comun (autobuze și tramvaie) și va fi delimitat de celelalte benzi de circulație prin popici. Montarea acestora este făcută de Servicii Publice SA și a început pe Bvd. Nicolae Iorga dinspre intersecția cu Șos. Națională. Lângă elementele de separare a culoarului unic, spre a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers, se va aplica și marcaj rutier de tip E (linie continuă simplă).

Tot Servicii Publice SA va monta diversele indicatoare rutiere prevăzute de lege, iar Citadin SA va face marcajele aferente.

La intrarea pe culoarul unic va fi aplicată semnalizarea rutieră verticală corespunzătoare, mai exact indicatoarele Bandă rezervată circulației autovehiculelor de transport public de persoane și Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Autoritățile ieșene se pregătesc de eventuale inundații. Temperaturile ridicate vor putea duce la topirea rapidă a zăpezii

URMĂTORUL ARTICOL

Experții britanici avertizează: Rusia va folosi mai mult în Ucraina trupele sale aeropurtate, echipate acum cu ‘sistemul incendiar greu’

Ultimele știri de la Actualitate