politisti

Bilant pozitiv al activitatilor pe primele opt luni ale anului 2013 pentru politistii ieseni! Vezi detalii

Poliţiştii ieşeni au făcut un bilanţ al activităţilor pe primele opt luni ale anului 2013. „S-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive”, a fost concluzia lor în comunicatul remis presei.

Poliţiştii ieşeni au făcut un bilanţ al activităţilor pe primele opt luni ale anului 2013. „S-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive”, a fost concluzia lor în comunicatul remis presei.

– trendul infracţiunilor sesizate de cetăţeni înregistrează un aspect pozitiv, fiind descrescător. Astfel, scad infracţiunile sesizate cu 464 (- 3%), iar cele de natură judiciară cu 389 (- 4%).

-creşte numărul infracţiunilor flagrante sesizate cu 25 %, ca urmare a intensificării acţiunilor pe raza întregului judeţ.

-scad infracţiunile de mare violenţă cu 21%, iar infracţiunile de medie violenţă cu 18% (-431).

– a scăzut numărul tâlhăriilor sesizate cu 26 (- 14%), iar trendul acestora în ultimele luni analizate este descrescător.

-s-a înregistrat o scădere a numărului de furturi din societăţi comerciale prin efracţie cu 20% şi a celor de animale cu 18%.

– s-a înregistrat o scădere  a numărului de furt din societăţi comerciale prin efracţie, cu 21 % şi a celor de animale cu 31 %.
-scade numărul de furturi din locuinţe cu 8% şi a celor din auto cu  10%.

În primele 8 luni ale anului 2013,   faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut s-a constatat o scădere a infracţiunilor stradale cu 11% (tâlhăriile stradale înregistrând o scădere de 8%, furturile stradale o scădere de 17%), iar trendul acestora în ultimele luni analizate este descrescător.

Numărul de dosare penale cu autori necunoscuţi soluţionate prin identificarea autorilor a crescut cu 19 procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmare a acţiunilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a crescut cu 7 % num ă rul de fapte privind proprietatea intelectuală.

În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scăderea cu 7% a numărului de accidente rutiere. În această perioadă a scăzut cu 56% numărul de  victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară de către pietoni, neacordare prioritate pietoni.

Au fost intensificate activităţile operative, înregistrându-se o creştere de 50% a intervenţiilor rapide la evenimente, au fost organizate 2179 (+29%) acţiuni cu efective lărgite şi 15.230 (+15%) controale directe.

ziaruldeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un accident s-a produs in cursul acestei dupa-amiezi (18.09.2013) pe soseaua Pacurari din Iasi! Cauzele accidentului au fost viteza si carosabilul umed

URMĂTORUL ARTICOL

Iata zece sfaturi pentru a nu ajunge victime in taxi

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in