Bilantul celor sase luni de presedintie. Iohannis, pe Facebook

Ca de obicei, Klaus Iohannis si-a prezentat bilantul activitatii din ultimele sase luni, de cand si-a preluat mandatul, pe Facebook. Iata, mai jos, bilantul activitatii presedintelui.
 „S-au implinit sase luni de la preluarea mandatului de Presedinte. La momentul preluarii mandatului, dar si la inceputul acestei sesiuni, am propus Parlamentului un parteneriat care sa redea increderea cetatenilor in aceasta institutie si sa aduca un alt mod de lucru in politica. In cadrul acestui parteneriat sunt proiecte care au fost duse la bun sfarsit si reprezinta pasi inainte in raport cu asteptarile cetatenilor, fapt ce se cuvine apreciat. Nu sunt foarte multumit de toate rezultatele, dar sunt constient de faptul ca, politic vorbind, s-a gasit un minim numitor comun. Nu acelasi lucru, din pacate, il pot spune despre solutia pentru asigurarea dreptului de vot al romanilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenta.

In ciuda angajamentului public facut, nu constat o vointa politica reala a majoritatii de a promova un asemenea proiect. Nici in privinta incuviintarii cererilor justitiei lucrurile nu stau mai bine. Dimpotriva. O Romanie puternica este aceea in care nimeni nu e mai presus de lege, iar coruptia la varf nu mai reprezinta o vulnerabilitate la adresa functionarii statului. Am spus la inceput ca Romania isi va gasi treptat acea stare in care e normal sa respecti legea, in care e normal sa ai un minimum de decenta in politica si sa faci un pas in spate atunci cand afectezi imaginea propriei tari, in care e normal sa separi institutiile de persoane particulare. Indiferent cat de mult ii rezista unii acum, suntem deja pe acest drum, iar acest moment nu va intarzia sa vina. Pentru ca asta isi doresc oamenii de la noi si asta inseamna sa fim o tara puternica in Europa si in lume”, a scris Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cand se vor elimina tarifele la roming in UE

URMĂTORUL ARTICOL

Ministrul Apararii anunta reintroducerea stagiului militar

Ultimele știri de la National1