Bilantul tragic al inundatiilor de Paste din sudul tarii : patru morti, trei disparuti, sute de gospodarii inundate, sute de hectare de terenuri inundate si pagube de zeci de mii de lei

 

 

 

Premierul Victor Ponta a plecat, marţi, în zonele afectate de inundaţii din judeţul Teleorman. Oficialul a anunţat că va aloca sumele necesare pentru refacerea gospodăriilor inundate.

 

 

Şi în judeţul Ialomiţa situaţia este critică. Localnicii din câteva sate n-au închis un ochi toată noaptea, de teama inundaţiilor, după ce apele râului Ialomiţa au ieşit din matcă. Câteva sute de hectare de teren şi culturi agricole au fost inundate, iar apa poate ajunge oricând la gospodăriile oamenilor.

 

Luni, 30 de persoane din satul Beuca, judeţul Teleorman, erau izolate din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni care s-au mutat la rude.

 

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că peste 100 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa. Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.

 

Apa bălteşte pe suprafeţe întinse de teren, luni fiind inundate 1.068 de hectare de teren arabil, 517 hectare de fâneţe şi păşuni şi 224 hectare de pădure.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sfantul Gheorghe! Afla ce traditii si obiceiuri se practica pe 23 aprilie

URMĂTORUL ARTICOL

Noi detalii in cazul lui Lucian Darie, profesorul de muzica pedofil, din Neamt. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate