Biserica catolică adoptă un ton îngăduitor faţă de homosexuali

Pentru prima dată în istorie, Biserica Catolică adoptă un ton îngăduitor faţă de homosexuali şi persoanele care trăiesc împreună fără să se cunune. Un document de la Vatican îndeamnă comunitatea creştină să creeze un spaţiu al fraternităţii, dar fără a compromite doctrina catolică în privinţa familiei şi căsătoriei.

200 de episcopi sunt reuniţi acum la Vatican, la un sinod extraordinar, primul din timpul pontificatului Papei Francisc. Tema este familia, în contextul noilor provocări contemporane.

Şi, după prima săptămână de discuţii, a apărut un document intermediar, care indică o schimbare surprinzătoare. Homosexualitatea nu mai este judecată aşa de aspru. Din contră, textul spune că persoanele homosexuale au „daruri şi calităţi de oferit comunităţii creştine”.

Mai mult, documentul vorbeşte şi despre copiii adoptaţi de cuplurile formate din persoane de acelaşi sex. Spune că aceştia trebuie să primească o atenţie specială, iar drepturile lor să fie întotdeauna pe primul plan. În concluzie, deşi condamnă în continuare actele homosexuale, Vaticanul le priveşte – totuşi – cu o îngăduinţă fără precedent. Iar această situaţie stârneşte tot felul de reacţii.

Dumentul va fi o baza de discuţie pentru ultimele zile ale reuniunii de la Vatican. Iar cardinalii vor putea să reflecteze la el până anul viitor, când va avea loc un sinod definitiv pe tema familiei.

Sursa: Tvr.ro

Pentru prima dată în istorie, Biserica Catolică adoptă un ton îngăduitor faţă de homosexuali şi persoanele care trăiesc împreună fără să se cunune. Un document de la Vatican îndeamnă comunitatea creştină să creeze un spaţiu al fraternităţii, dar fără a compromite doctrina catolică în privinţa familiei şi căsătoriei – See more at: http://stiri.tvr.ro/deschidere-fara-precedent–biserica-catolica-adopta-un-ton-ingaduitor-fata-de-homosexuali_51350.html#sthash.bRUpmcz6.dpuf

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Câinele Bodhi va câştiga 1,5 milioane dolari pe an să prezinte haine bărbăteşti

URMĂTORUL ARTICOL

Ţara care extinde serviciul militar obligatoriu în cazul femeilor

Ultimele știri de la Actualitate