Boala mainilor murdare face din ce in ce mai multe victime in randul iesenilor

Numarul ridicat de cazuri de viroze respiratorii si de hepatita A au facut medicii de la Spitalul de Boli Infectioase sa iasa in public si sa atraga atentia asupra cresterii semnificative a numarului de cazuri care s-au raportat in ultima perioada. Tot astazi, si reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi au transmis un comunicat in care subliniau acelasi lucru: in doar o saptamana, s-au inregistrat 8.103 cazuri de viroze, cu 937 mai multe fata de saptamana 12 – 18 ianuarie. „Si in ceea ce priveste pneumoniile, se inregistreaza o usoara crestere a numarului de cazuri, fiind raportate 2.018 fata de 1.714, cate au fost inregistrate cu doua saptamani in urma”, au comunicat reprezentantii DSP Iasi.

Atentie daca aveti febra!

Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase fac si o serie de recomandari. “Cine are febra de peste 39 de grade si nu se poate ridica din pat, sa se prezinte direct la Boli Infectioase, fara sa se mai treaca pe la medicul de familie’’, a recomandat Managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, Carmen Dorobat . Cel mai simplu mod de protejare este respectarea regulilor minime de igiena si mentinerea unei diete bogate in vitamine. ‘’Ca si preventie, ideal ar fi ca populatia sa se fi vaccinat pana la aceasta data. Binenteles, cei care nu au facut-o deja, se pot vaccina si in aceasta perioada. In plus, trebuie evitate aglomeratiile in spatii inchise, trebuie sa aiba o dieta care sa fie bogata in vitamine si sa pastreze normele de igiena sanitara’’ a declarat managerul spitalului.

S-au inmultit cazurile de hepatita A

Hepatita A sau boala mainilor murdare, a crescut considerabil in 2013 in prezent. Astfel, conform datelor prezentate de managerul de la Boli Infectioase, daca in 2013 erau doar 23 de pacienti diagnosticati cu hepatita A, la inceputul anului 2015, numarul acestora ajunsese la 310.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Premii pentru cei mai buni scolari din Glodenii Gandului

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie soferi! Iasul, din nou sub cod galben de ceata

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in