Brigitte Bardot i-a adresat joi, 18 octombrie, „presedintelui nefericitei Romanii” Traian Basescu o scrisoare deschisa in care il intreaba „unde sunt sumele primite de la Comisia Europeana pentru vaccinarea cainilor impotriva turbarii”

 Brigitte Bardot i-a adresat joi „presedintelui nefericitei Romanii” Traian Basescu o scrisoare deschisa in care il intreaba „unde sunt sumele primite de la Comisia Europeana (CE) pentru vaccinarea cainilor impotriva turbarii” si unde sunt „3,42 de milioane de caini aparent vaccinati”, transmite Mediafax.

 

Fosta actrita i-a adresat aceasta scrisoare lui Basescu la doua zile dupa ce postul France 2 a difuzat un reportaj inregistrat la Bucuresti, unde s-ar afla aproximativ 60.000 de caini vagabonzi, dupa ce Curtea Constitutionala (CCR) a autorizat eutanasierea cainilor fara stapan, Bardot continuandu-si astfel lupta impotriva masacrarii acestor animale.

„Imi este greu sa va adresez formule protocolare, atat de departata este guvernarea dumneavoastra de cea a marilor oameni politici”, ii reproseaza Bardot lui Basescu in primele randuri ale scrisorii, invocand reportajul France 2 difuzat pe 15 octombrie.

„Francezii sunt indignati de aceste masuri complet aberante, in contextul in care multi dintre acesti caini nu doar ca sunt sterilizati de catre asociatii, dar ei se afla sub protectia comunitatii, care-i hraneste de ani de zile”, denunta fosta actrita prin intermdiul fundatiei sale.

„Cainii platesc cu viata o gestionare corupta”, denunta Bardot, care intreaba, in aceasta scrisoare adresata presedintelui Romaniei, despre utilizarea fondurilor europene destinate vaccinarii animalelor.

„Unde sunt banii primiti de la Comisia Europeana destinati vaccinarii cainilor in lupta impotriva turbarii? Unde sunt acesti 3,42 de milioane de caini care au fost aparent vaccinati in 2011 cu fonduri UE? Cei pe care ii capturati sunt dintre ei?”, scrie fosta actrita.

Fundatia Brigitte Bardot a lansat in urma cu mai multi ani un program de sterilizare, intr-o incercare de solutionare a acestei probleme a cainilor vagabonzi in Romania, insa acesta a fost „zadarnicit”, deplange ea.

„Mai mult de un caine prins cu lasoul pentru a fi dus fara menajamente la moarte va va bantui constiinta”, ii spune Bardot lui Basescu.

In finalul scrisorii, fosta actrita afirma ca anterior avea o „amintire placuta despre Romania”, dar ca „in prezent o compar cu iadul”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mugur Isarescu va candida pentru un nou mandat de guvernator, in 2014, a dezvaluit, vineri seara 10 octombrie, consilierul acestuia, Adrian Vasilescu

URMĂTORUL ARTICOL

OTV NU emite de la Vatican, iar Diaconescu NU are rezidenta in Statul Cetatii Vaticanului. „Afirmatiile lui Dan Diaconescu sunt absolut false si nefondate”. Vezi comunicatul Arhiepiscopiei Romano-Catolice

Ultimele știri de la Actualitate