Bruno Le Maire, despre violențele din Franța: Peste 700 de magazine au fost devastate

Peste 700 de magazine din Franța au suferit distrugeri în timpul violențelor urbane care au izbucnit marți seara, conform declarațiilor ministrului francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, făcute sâmbătă.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul a informat că aproximativ 200 de magazine de retail, 250 de magazine de tutungerie și 250 de filiale bancare au fost atacate, jefuite și, în unele cazuri, incendiate până la temelii. Acestea se adaugă unui număr semnificativ de magazine de îmbrăcăminte, articole sportive și restaurante fast-food.

„Este evident că aceasta afectează întreaga țară, toate companiile și toate afacerile”, a afirmat ministrul, menționând că este prea devreme pentru a evalua cu precizie valoarea pagubelor.

Bruno Le Maire a subliniat că primul răspuns a fost asigurarea protecției persoanelor și bunurilor și „restabilirea ordinii în cel mai scurt timp posibil”.

De asemenea, el a propus o serie de măsuri pentru a sprijini comercianții, inclusiv solicitarea asigurătorilor de a accelera plata despăgubirilor și de a reduce franșizele, cererea băncilor de a fi mai flexibile în efectuarea plăților și eventual amânarea plății contribuțiilor la asigurările sociale și a impozitelor. De asemenea, se propune prelungirea cu o săptămână a perioadei de reduceri care au început cu doar câteva zile în urmă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Elon Musk a făcut anunțul. Ce măsuri a luat după ce a picat Twitter-ul?

URMĂTORUL ARTICOL

Acuzații grave în Franța. Un primar susține că protestanții ar încerca să îl asasineze

Ultimele știri de la International