Bulgaria lucreaza la un proiect inedit care vizeaza si Romania – un tren de mare viteza Bucuresti-Varna, pe litoralul Marii Negre

 

 

 

Bulgaria lucreaza la proiectul unui tren de mare viteza Bucuresti-Varna, pe litoralul Marii Negre.

 

 

Compania de infrastructura feroviara din Bulgaria lucreaza la un proiect pentru o linie de cale ferata de mare viteza intre orasele Varna, pe litoralul Marii Negre, si Bucuresti, costul pentru Varna-Ruse fiind estimat la 898 milioane leva (459 milioane euro), scrie presa locala, citata de Novinite.

 

Compania va lansa in a doua jumatate a anului licitatia pentru modernizarea caii ferate Ruse-Varna, scrie cotidianul Trud.

 

Planul pentru calea ferata Varna-Ruse face parte dintr-o idee mai ampla pentru o cale ferata Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Varna. Pe aceasta ruta Varna-Ruse circula in medie in prezent doar 780 de calatori pe zi, iar modernizarea liniei pentru o viteza de pana la 160 de kilometri pe ora nu ar fi rentabila in aceste conditii.

 

In acelasi timp, podul dintre Giurgiu si Ruse este traversat zilnic de circa 3.000 de masini, 2.000 de camioane si 100 de autobuze. Planul autoritatilor prevede ca cel putin o parte a traficului in directia Varna sa fie atras de o cale ferata cu viteza mare.

 

Daca proiectul trenului de mare viteza este implementat ar permite efectuarea unei calatorii intre Varna si Bucuresti in 3 ore.

 

Varna este port la Marea Neagra, iar in apropierea orasului se afla mai multe statiuni turistice importante, printre care Nisipurile de Aur si Albena.

 

Peste un milion de romani isi petrec vacantele anual in Bulgaria, Romania fiind principala sursa de turisti pentru tara vecina.

 

Pe ruta Bucuresti – Constanta, durata unei calatorii cu trenul este de 2 ore si 50 de minute.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

COMUNICAT! Formare consistenta si unitara in domeniul ajutorului de stat. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Elevii si prescolarii vor intra de vineri, 20 iunie, in vacanta de vara

Ultimele știri de la Actualitate