Cablurile de pe stalpi care nu mai sunt folosite de furnizorii de servicii au ajuns o povara pentru pietoni si soferi. Situatia va continua pana in 2015

 

 

 

Cablurile de pe stalpi care nu mai sunt folosite de furnizorii de servicii au ajuns o povara pentru pietoni si soferi. Lasate de izbeliste, mai ales in zona centrala a Iasului, firele s-au rupt si s-au desprins de pe stalpi, formand in unele zone adevarate piedici pentru trecatori.

 

Cabluri lungi de zeci de metri, agatate de varful stalpilor si culcate la pamant, se gasesc mai ales pe Bulevardul Independentei, strada V. Alexandri, Copou sau Fundatie, locuri in care cladiri emblematice sunt eclipsate de firele incalcite. Furnizorii care administreaza cablurile de pe stalpii din Iasi sunt obligati ca, pana in 2015, sa ingroape firele in subteran. Pana atunci insa, acestea ar putea ramane atarnate de-a lungul trotuarelor.

 

„Pentru strazile din municipiul Iasi, care sunt cuprinse in proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Crestere Iasi, operatorii de retele utilitare care furnizeaza servicii din domeniul electricitate, apa, gaz, telefonie etc., vor proceda la amplasarea retelelor desfasurate, existente in momentul de fata, in subteran, concomitent cu desfasurarea lucrarilor”, comunica oficialii Primariei Iasi.

 

Ingroparea firelor s-a facut deja pe Stefan cel Mare, in paralel cu lucrarile de modernizare a pietonalului.

De asemenea, in zona Nicolina – CUG au început sapaturile pentru îngroparea retelelor electrice, de cablu sau telefonie. Pe portiunea trotuarelor se monteaza tuburile si canalele pentru ca retelele de utilitati care sunt acum amplasate pe stâlpi sa fie trecute în subteran. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Socant! O femeie a avut parte de o moarte groaznica, a ars de vie in propriul pat

URMĂTORUL ARTICOL

Statistici pozitive in randul elevilor ieseni! Conform Inspectoratului Scolar Judetean Iasi a scazut rata absenteismului

Ultimele știri de la Actualitate