Caldura se scumpeste. Dalkia Iasi a solicitat modificarea tarifelor

Societatea de termoficare a transmis Primariei Municipiului Iasi o solicitare de aprobare in Consiliul Local a modificarii tarifelor prestate catre populatie.  Din fericire pentru ieseni, diferenta pe care a solicitat-o Dalkia, de 5,5 la suta, va fi platita din bugetul local si nu direct din buzunarul celor care inca mai sunt racordati la sistemul central de termoficare. Totusi, chiar si in aceste conditii, nu trebuie uitat faptul ca atat Primaria cat si Dalkia, atunci cand au semnat contractul, au promis mentinerea pretului gigacaloriei, iar anul trecut vehiculau scaderea tarifelor in conditiile in care cel mai mare proiect de investitii al Primariei Iasi se desfasoara pe cadavrul defunctei CET.
„Subventiile nu se acorda persoanelor juridice. Majorarea de 5,5 la suta se acopera in conditiile in care CL va decide acest lucru, sub forma de subventie, doar la populatie. Vom incerca pastrarea pretului la populatie”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica, pentru un ziar local. 
La acest moment, iesenii platesc 265 lei pe gigacalorie. Solicitarea Dalkia trebuie aprobata in Consiliul Local, dupa cele 30 de zile de dezbatere publica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Minune! Un drum judetean in reparatii capitale

URMĂTORUL ARTICOL

Tot mai putini someri in Iasi

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in