Campanie electorală la CJ: Microbuze școlare de 5 milioane euro în Iași! Nu se știe care localități vor primi mașinile!

/

Plenul Consiliului Județean Iași a adoptat recent un proiect prin care autoritatea județeană va depune o cerere de finanțare legată de achiziția unor microbuze hibrid pentru transportul elevilor. Proiectul ar urma să fie derulat prin programul Național de Redresare și Reziliență.

Proiect nou derulat de Consiliul Județean Iași în privința transportului elevilor către unitățile de învățământ. Consilierii județeni au avizat depunerea unui proiect în valoare de 25 milioane lei (5 milioane euro) pentru achiziția prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a unor microbuze școlare hibrid.  Totuși, în proiectul de hotărâre nu este stipulat și care localități din mediul rural sau urban vor beneficia de aceste microbuze hibrid.

„Am aprobat depunerea unui proiect pentru achiziția de microbuze hibride pentru transportul elevilor, prin Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră al Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu o valoare de 21.008.403,36 lei. La această sumă se adaugă TVA de peste 3 milioane lei”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Alte microbuze școlare luate prin PNRR!

Costel Alexe a menționat că proiectul se adaugă altor 26 de microbuze electrice achiționate tot prin PNRR.

„Pentru Consiliul Județean, dezvoltarea educației reprezintă o prioritate fundamentală, iar un aspect crucial al acestui proces este asigurarea unui transport sigur și eficient pentru elevi. În acest sens, ne-am angajat să sprijinim UAT-urile din județul nostru pentru a îmbunătăți infrastructura de transport școlar și pentru a oferi elevilor accesul la educație de calitate. Unul dintre pașii importanți pe care i-am făcut în această direcție este finanțarea pe care am obținut-o prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea a 26 de microbuze electrice”, a mai spus Costel Alexe, șeful CJ Iași.

Microbuze hibrid prin Ministerul Mediului! Nu se știe ce comune vor lua mașinile

Cu toate acestea, șeful CJ Iași nu a spus și ce localități vor beneficia de acele mașini.

„În plus, suntem bucuroși să anunțăm că vom accesa și la programul pus la dispoziție de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru achiziționarea de microbuze hibride, la care doar Consiliul Județean era eligibil. Astfel, vom putea oferi un transport școlar flexibil și ecologic, adaptat nevoilor elevilor și vom construi un viitor mai sustenabil pentru generațiile viitoare. Iași mai verde este și dezideratul pe care ni l-am propus încă de la preluarea mandatului”, a mai spus Costel Alexe, șeful CJ Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primul spital construit de la zero de Consiliul Județean Iași

URMĂTORUL ARTICOL

Se redeschide parcarea de la Aeroportul Iași! Șoferii vor fi însă descurajați: se dublează prețul de staționare

Ultimele știri de la Actualitate