Captura de zile mari: tigari de contrabanda de peste 200 mii lei, oprite la granita

Politistii de frontiera au capturat o cantitate impresionanta de tigari de contrabanda, ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania. Pentru retinerea contrabandistilor, politistii de frontiera romani au colaborat cu Politia Nationala din Republica Moldova.
Pe 6 iunie, in jurul orei 7:00, pe timpul executarii unei misiuni specifice in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul SPF Radauti Prut – ITPF Iasi, impreuna cu politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, au depistat la malul romanesc al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Paltinis, 37 de cutii cu tigari si un autoturism Mitsubishi Pajero, inmatriculat in Anglia.
Concomitent cu demararea cercetarilor au fost anuntate autoritatile statului vecin, respectiv Politia Nationala a Republicii Moldova. Politistii din tara vecina au retinut trei cetateni moldoveni, cu varste cuprinse intre 23 si 36 de ani, despre care exista indicii ca au participat la transportarea tigarilor de contrabanda in Romania. In urma anchetei s-a stabilit ca cele 37 de cutii contineau 18.500 pachete de tigari Ritm, cu timbru de acciza Republica Moldova. Marfa a fost introdusa in Romania peste Prut de cei trei moldoveni, cu ajutorul unei ambarcatiuni. Tigarile in valoare de 203.500 lei si autoturismul in valoare de 11.500 lei au fost indisponibilizate. Cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din tara vecina, pentru stabilirea activitatii infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Incep emotiile. Astazi, proba orala la romana la BAC 2015

URMĂTORUL ARTICOL

Si totusi, se poate: povesti de succes din mediul de afaceri iesean

Ultimele știri de la Eveniment