Carmen si Gheorghe Dorobat, sotii spagari de la UMF Iasi, la un pas de libertate

Sotii Dorobat sunt cu un pas afara din puscarie. In cursul serii de ieri, magistratii ieseni au respins cererea de prelungire a arestarii preventive, hotarand ca doctorii Carmen si Gheorghe Dorobat vor fi cercetati in stare de arest la domiciliu.
Decizia nu este insa una definitiva. Cel mai probabil in urmatoarele 48 de ore, DNA va face contestatie la decizia judecatorilor de la Tribunalul Iasi, iar Curtea de Apel va decide daca sotii Dorobat vor ramane in stare de arest preventiv sau vor fi plasati in arest la domiciliu. In aceeasi zi in care au fost retinuti sotii Dorobat pentru luare de mita, a fost ridicat si profesorul Dumitru Paduraru, acuzat de viol si santaj. Si acesta se afla in aceeasi situatie cu medicii Dorobat, asteptand decizia Curtii de Apel pentru a sti daca va ajunge in arest preventiv.

Carmen Dorobat a fost medic, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi si manager al Spitalului de Boli Infectioase. Sotul acesteia, Gheorghe, a fost si el profesor la UMF, medic, si seful sectiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie. Ce a ramas in urma acestora este doar rechizitoriul DNA, care spune ca „activitatea lor se caracterizează, în mod concret, printr-un număr mare de acte materiale, inculpaţii dovedind o persistenţă infracţională rar întâlnită, o abilitate, specializare şi o îndrăz­neală infracţională ieşite din comun”, conform procurorilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dupa condamnarea lui Constantin Apostol, ADR Nord-Est are un nou director

URMĂTORUL ARTICOL

Dupa demisia lui Onofriescu, nou manager la Maternitatea Cuza-Voda

Ultimele știri de la Eveniment