Casa de Pensii anunță noi beneficii pentru 120.000 de pensionari în luna iulie

Noi beneficii pentru pensionarii români în luna iulie au fost anunțate de Casele de Pensii din țară. Aproximativ 120.000 de persoane vârstnice se vor bucura de aceste beneficii în acest sezon, primind, de asemenea, un ajutor de la stat.

Instituțiile au anunțat că în perioada imediat următoare vor începe distribuirea biletelor de tratament balnear aferente seriei 9 din acest an.

Seria de tratamente balneare pentru pensionari va începe la sfârșitul lunii iunie 2023.

Biletele de tratament pentru pensionari sunt eliberate în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală. În ceea ce privește costul lor, o parte mică din bilete se acordă gratuit, iar majoritatea pensionarilor nu plătesc prețul integral, ci beneficiază de un ajutor de la stat, astfel că ei achită doar 50% din valoarea biletului.

În aceste zile, casele de pensii din țară au postat anunțuri pentru pensionarii beneficiari de bilete de tratament.

Anunțul făcut de Casa de Pensii Bihor:

„Casei Județene de Pensii Bihor i-au fost repartizate un număr de 220 de bilete de tratament balnear aferente seriei 9, începând cu data de 09.07.2023, pentru următoarele stațiuni: Sovata (2 bilete), Herculane (10 bilete), Călimănești (2 bilete), Slănic Moldova (2 bilete), Buziaș (8 bilete), Covasna (8 bilete), Eforie Nord (3 bilete), Felix (42 bilete), Geoagiu (4 bilete), Govora (2 bilete), 1 Mai (56 bilete), Moneasa (15 bilete), Ocna Sugatag (3 bilete), Olănești (4 bilete), Sângeorz (8 bilete), Slănic Prahova (2 bilete), Tinca (21 bilete), Turda (2 bilete), Tușnad (3 bilete), Vatra Dornei (12 bilete), Căciulata (7 bilete), Tasnad (4 bilete).

Acestea pot fi ridicate de la sediul instituției noastre zilnic, conform programului de lucru, de luni până joi între orele 8.00-14.00, vineri între orele 8.00-12.00 până la data de 03.07.2023.

Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 04.07.2023 începând cu ora 8:00.

Biletele de tratament se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 27/13.01.2023 al Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse și a biletului de trimitere cu regim special eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav, care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizația lunară pentru însoțitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însoțitor, pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoțite.

De asemenea, însoțitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav sau în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condițiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr. 263/2010 cu modificările și completările ulterioare.

Prin excepție, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțiți persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizația lunară pentru însoțitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizația de însoțitor, în baza unei declarații pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoțitor) pe perioada sejurului, ținând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcționează în regim hotelier și nu în regim de spitalizare.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să le ridice”, informează Casa de Pensii Bihor.

Anunțul făcut de Casa de Pensii Bistrița-Năsăud:

„În atenția beneficiarilor de bilete de tratament.

Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud i-au fost repartizate un număr de 125 de bilete de tratament balnear aferente seriei 9/2023, cu intrare începând cu data de 09.07.2023, pentru următoarele stațiuni: Băile 1 Mai, Bizușa, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Băile Felix, Geoagiu Băi, Govora, Herculane, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Olănești, Sângeorz Băi, Sovata, Tășnad, Turda, Tușnad și Vatra Dornei.

Acestea pot fi ridicate de la sediul instituției noastre zilnic, conform programului de lucru cu publicul, de luni până joi între orele 8:30-15:00, vineri între orele 8:30-13.00 până la data de 30.06.2023.

Redistribuirea biletelor de tratament neridicate va avea loc la data de 03.07.2023, începând cu ora 8:30”, informează Casa de Pensii Bistrița-Năsăud.

Anunțul făcut de Casa de Pensii Gorj:

„S-au primit bilete de tratament balnear pentru seria nr. 9/2023 cu data de intrare în perioada 9-12 iulie 2023.

În această serie, Casei Județene de Pensii Gorj i-au fost repartizate 165 de bilete pentru tratament balnear.

Din cele 165 de bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Gorj, 159 de bilete au fost alocate automat, prin aplicația SPA, solicitanților în funcție de punctajul obținut.

Repartizarea nominală pe stațiuni este afișată la sediul instituției, precum și pe pagina de internet a CJP Gorj: https://cjpgorj.ro/prestatii/bilete-de-tratament/2023”, informează Casa de Pensii Gorj.

Cum obțin pensionarii bilete de tratament balnear

Pentru a obține bilete de tratament balnear, pensionarii trebuie să depună o cerere la Casa Județeană de Pensii de care aparțin.

Pensionarii depun o cerere în care menționează trei locații (stațiuni) și ulterior, în funcție de locurile disponibile, sunt repartizați.

La depunerea cererii, se prezintă și actul de identitate (carte de identitate/buletin) și cuponul de pensie.

Înainte de a fi selectați, pensionarii trebuie să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie, valabil cel mult 30 de zile, în luna în care doresc să meargă la tratament.

La sfârșitul anului 2022, România avea peste 4,7 milioane de pensionari.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Alertă de Cod Galben și Portocaliu în toată țara! Vreme severă: ploi torențiale, grindină, vijelii și caniculă, însoțite de disconfort termic

URMĂTORUL ARTICOL

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu cafeaua multă îţi dă energie să mergi mai departe”

Ultimele știri de la Actualitate