Cât l-a costa o bere cu prietenii pe un bărbat din Alba? Nu este vorba de bani

Un bărbat din Alba a ajuns în închisoare după ce a încălcat măsura arestului la domiciliu pentru a se întâlni cu prietenii săi la o bere. Situația s-a complicat atunci când a fost surprins de polițiști, iar bărbatul a încercat să convingă oamenii legii să treacă cu vederea incidentul. Autoritățile din Alba Iulia au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 27 iunie 2023. Bărbatul în vârstă de 34 de ani, identificat ca fiind Ovidiu S., a fost condamnat la un an de închisoare pentru infracțiunea de evadare. Incidentul a avut loc pe 4 aprilie 2022, când se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu și a părăsit locuința unde îi era stabilită rezidența temporară.

Potrivit hotărârii instanței, în momentul întoarcerii sale, inculpatul a invocat dorința de a se întâlni cu prietena sa ca motiv pentru părăsirea locuinței. El și-a recunoscut fapta și a solicitat polițiștilor să treacă cu vederea incidentul. Cu toate acestea, ulterior, anchetatorii au descoperit că bărbatul nu spusese adevărul și că, de fapt, plecase să se întâlnească cu alte două persoane la locuința unuia dintre acestea, unde au consumat bere.

Astfel, evadarea lui Ovidiu S. de la domiciliu a avut consecințe serioase, conducând la executarea pedepsei privative de libertate. Încălcarea măsurilor impuse de instanță poate atrage sancțiuni și consecințe juridice severe, iar acest caz ilustrează importanța respectării legii și a măsurilor de supraveghere stabilite de către autorități. Acțiunile sale au avut un preț mare, întrucât bărbatul a fost condamnat și încarcerat din cauza încălcării măsurilor judiciare care îi erau impuse.

„Din declaraţiile martorilor, reiese că inculpatul s-a aflat la domiciliul lor, contrar celor afirmate, care a menţionat cu ocazia audierilor sale că a coborât în spatele blocului pentru a se întâlni cu prietena sa. Întrucât acesta a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, astfel cum rezultă din fişa sa de cazier, nu este posibilă nici măcar suspendarea executării pedepsei întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege. De asemenea, se reţine că infracţiunea de evadare, care a fost săvârşită de către inculpat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, neexistând pedeapsa alternativă a amenzii”, se mai afirmă în dosar, potrivit adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Performanță remarcabilă! Județul de top în promovarea examenului de Bacalaureat la nivel național

URMĂTORUL ARTICOL

Bursa de Valori București a închis în creştere şedinţa de luni

Ultimele știri de la National