Cateva sute de arbori din Iasi vor fi taiati in perioada urmatoare! Sunt vizati copaci din arcul Expozitiei, Gradina Copou si de pe aliniamentul Aleii Grigore Ghica Voda. Vezi motivul

 

 

 

Oficialii primariei se contrazic in declaratii cand vine vorba de ingrijirea spatiilor verzi din zona Copou.

Cateva sute de arbori din Parcul Expozitiei, Gradina Copou si de pe aliniamentul Aleii Grigore Ghica Voda au fost marcati si asteapta drujbele, care vor veni odata cu un ultim aviz de la Directia Silvica. Potrivit celor din primarie, operatiunea din Copou vizeaza circa 300 de arbori. In fapt insa, se pare ca numarul lor depaseste 500, potrivit sefei SC Servicii Publice SA, firma primariei care gestioneaza spatiile verzi. Potrivit acesteia, in Parcul Expozitiei si pe pe aliniamentul Aleii Grigore Ghica Voda ar fi fost marcati 312 arbori, iar in Parcul Copou alti 180. 

 

„Normele pentru parcuri sunt de 200 de arbori la hectar. Aici noi avem mult mai mult. Nu este vorba decat de taieri motivate de criterii precise. Vizati sunt arborii bolnavi, cu risc de prabusire. Au fost marcati de cei de la Directia Silvica, se vor extrage carote, vor fi analizate si care arbori sunt uscati, bolnavi, putrezi sau cu risc de prabusire, vor fi inlocuiti. Sunt 312 in Expozitiei si pe Ghica si cam 180 in Parcul Copou. Nu facem nimic pana nu vine avizul de la Ocolul Silvic”, a precizat Luminita Salceanu, sefa Servicii Publice Iasi. Printre arborii vizati se numara si cateva zeci de castani de pe aliniamentul aleii principale din Parcul Expozitiei.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Concert simfonic, Burghezul gentilom, vineri 9 mai 2014 la Colegiul de Arta Octav Bancila Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Ieseni, pana pe 31 mai, Galeria de Arta Dana gazduieste expozitia de pictura a artistului Ion Grigore

Ultimele știri de la Actualitate