Ce averi au senatorii din județul Iași? Case, terenuri și obiecte de artă de zeci de mii euro

/

Agenda de Iași vă prezintă averile pe care le-au declarat senatorii care reprezintă județul în Parlamentul României. După apariția materialului privind averile deputaților, astăzi a venit rândul celor cinci senatori care au fost trimiși de ieșeni în Parlamentul României.

Senatorul USR Cristinel Berea nu deține nici un teren în proprietate, însă a declarat un apartament cumpărat în 2017, în suprafață de aproape 65 mp. Senatorul USR deține un autoturism Peugeot, fabricat în 2012, dar și unul marca Honda, fabricat în 2001. La capitolul active financiare acesta a menționat un cont de 82 mii lei. Senatorul a menționat și un credit pe 30 ani în valoare de peste 64 mii lei, scadent în 2047. De la Senatul României, Cristinel Berea a ridicat în cursul anului 2022 peste 134 mii lei. A mai beneficiat de aproape 3.000 lei de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza pentru un contract individual de muncă.

Averea senatorului USR Marius Bodea

Senatorul USR Marius Bodea deține un teren intravilan de peste 2.700 mp în localitatea Cârlibaba. Nu a declarat nici acum casa din strada Nicolae Costin, unde locuiește din 2009. Senatorul deține o motocicletă Honda, fabricată în 1991, un autoturism Land Rover, fabricat în 2018 și un autoturism Audi, fabricat în 2012. Anul trecut a vândut trei mașini, în valoare totală de 20 mii euro și 67 mii lei. Marius Bodea are cinci conturi de aproape 70 mii lei, mai multe plasamente de zeci de mii lei și datorii de 50 mii lei și 5.000 euro. A beneficiat de peste 19 mii euro de pe urma botezului copilului său. Anul trecut a încasat o indemnizație de peste 135 mii lei ca senator.

Averea senatorului PNL Liviu Brătescu

Senatorul PNL Liviu Brătescu deține un teren intravilan de 447 mp în Bârnova, dar și o casă edificată în 2014 de 120 mp în aceeași localitate. Senatorul liberal deține un autoturism marca Volkswagen Passat, fabricat în 2006. Liviu Brătescu are două conturi bancare de circa 15 mii lei, dar și patru credite de aproape 300 mii lei. De la Academia Română a ridicat peste 66 mii lei în cursul anului trecut, iar de la Senatul României peste 72 mii lei. Soția sa a beneficiat de peste 36 mii lei pentru indemnizația de creștere copil.

Averea senatorului SOS Diana Șoșoacă

Un alt senator care, teoretic, reprezintă Iașul este și Diana Șoșoacă. Aceasta a fost aleasă pe lista AUR, însă a demisionat din partidul lui George Simion și a înființat Partidul SOS România. Conform declarației de avere, aceasta deține patru terenuri din care trei intravilane și unul agricol în zona de sud a țării. Șoșoacă mai are două apartamente în București, un autoturism marca Opel Corsa, fabricat în 2015. Aceasta deține obiecte de artă din perioada 1900- 2016, în valoare de 5.000 euro. Senatorul SOS a menționat o datorie de 30.000 euro către ”o prietenă” . Anul trecut a încasat peste 130 mii lei de la Senat ca indemnizație, în vreme ce soțul său a beneficiat de 18 mii lei ca secretar la un cabinet de avocat. Din avocatură, senatorul a luat peste 14 mii lei.

Averea lui Maricel Popa, senator PSD

Senatorul PSD Maricel Popa a menționat în declarația de avere cinci terenuri în Iași și comuna Comarna. Acesta mai are un apartament și o casă de locuit în municipiul Iași și a mai declarat bijuterii de 11 mii euro și tablouri de 40 mii euro. De asemenea, Popa a mai declarat conturi bancare de peste 80 mii lei și mai multe active financiare de zeci de mii de euro. Anul trecut, Maricel Popa a beneficiat de peste 134 mii de la Senatorul României, iar soția sa, Mihaela Popa, a încasat peste 150 mii lei de la firmele pe acre le administrează. Senatorul PSD a mai prins și zeci de mii de euro de la diverse instituții publice cu care are contracte prin firmele sale din grupul Omega Tehnoton sau Certind SA.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Informare CFR SA: Trafic feroviar închis temporar pe linia CF Pojorâta – Sadova

URMĂTORUL ARTICOL

Ploile au făcut ravagii în Târgu Frumos, Iași – VIDEO

Ultimele știri de la Actualitate