Ce decizii a luat Elon Musk cu privire la Twitter din cauza inteligenței artificiale

Elon Musk a anunțat sâmbătă că Twitter va implementa temporar restricții privind numărul de mesaje citite pe platformă, în scopul de a limita utilizarea masivă a datelor de către terțe părți, în special în contextul alimentării modelelor de inteligență artificială. Conform informațiilor furnizate de AFP, platforma va impune limite diferite: 6.000 de mesaje pe zi pentru conturile verificate, 600 pentru utilizatorii neverificați și 300 pentru noile conturi neverificate. Elon Musk, președintele executiv al consiliului de administrație, a indicat că aceste limite vor fi mărite „în curând” la 8.000, 800 și, respectiv, 400.

Această decizie a fost luată pentru a remedia problema colectării excesive de date și manipulării sistemului. Elon Musk a explicat într-o postare pe Twitter că sute de organizații au adunat date din rețeaua socială într-un mod agresiv, perturbând utilizarea obișnuită a platformei. Prin limitarea numărului de mesaje citite de un cont, el intenționează să împiedice aceste organizații să colecteze cantități masive de date, care sunt folosite în special pentru dezvoltarea modelelor de inteligență artificială generativă.

Pentru a dezvolta astfel de modele, care să poată răspunde la întrebări într-un limbaj natural asemănător cu cel al oamenilor, companiile trebuie să antreneze interfața oferindu-i exemple de conversații. Elon Musk a subliniat că aproape toate companiile care lucrează în domeniul inteligenței artificiale, de la start-up-uri până la corporații de talie mare, colectează o cantitate mare de date. El a exprimat frustrarea sa în legătură cu necesitatea adăugării urgente a unui număr mare de servere doar pentru a justifica evaluarea unor start-up-uri de inteligență artificială.

Această decizie vine în contextul în care Twitter se confruntă cu consecințele dezvoltării rapide a inteligenței artificiale și a serviciilor bazate pe modele lingvistice. În luna iunie, platforma de discuții Reddit a majorat prețurile percepute dezvoltatorilor terți pentru accesul la datele și conversațiile postate pe rețea. Această decizie a stârnit proteste, deoarece aceste platforme au oferit acces la datele publice la prețuri moderate sau chiar gratuit, în scopul de a promova dezvoltarea unui ecosistem înfloritor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Acuzații grave în Franța. Un primar susține că protestanții ar încerca să îl asasineze

URMĂTORUL ARTICOL

Accident rutier în localitatea ieșeană Lețcani. Șase persoane au fost implicate

Ultimele știri de la International