Ce reacţie a avut Biserica Ortodoxă Română cu privire la atacul terorist de la CHARLIE HEBDO

Biserica Ortodoxă Română a condamnat atacul terorist de la Paris şi a respins invocarea religiei ca pretext pentru a acţiuni politice extremiste, violente şi ucigaşe.

Conform BOR, o crimă comisă în numele lui Dumnezeu este o negare a religiei ca factor al păcii spirituale şi sociale, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, agenţiei Mediafax.

„Patriarhia Română condamnă atacul terorist de la Paris, din 7 ianuarie 2015, care a cauzat moartea a douăsprezece persoane şi rănirea altor unsprezece. Biserica Ortodoxă Română respinge invocarea religiei ca pretext pentru a justifica acţiuni politice extremiste, violente şi ucigaşe, deoarece o crimă comisă în numele lui Dumnezeu este o negare a religiei ca factor al păcii spirituale şi sociale”, se arată în comunicat.

BOR consideră că, în zilele noastre, într-o societate multiculturalistă, cultele religioase trebuie să convieţuiască în armonie şi cooperare pentru binele comun, iar societatea să respecte demnitatea şi valorile fiecărei religii.

De asemenea, Patriarhia exprimă compasiunea pentru familiile îndoliate şi solidaritatea cu poporul francez.

 

 

sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

2% din taxele pentru jocuri de noroc intră în bugetul Ministerul Tineretului și Sportului

URMĂTORUL ARTICOL

Familiile nevoiaşe, fără ajutoare sociale dacă nu îşi trimit copiii la şcoală

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in