Ce se intampla daca nu mananci seara

Multe persoane renunță să mai mănânce seara după o anumită oră, pentru a nu se îngrășa. Află dacă acest obicei te ajută, într-adevăr, să îți menții silueta sau este doar un mit.

Ora la care mănânci ultima masă este mai puțin importantă, spun nutriționiștii. Dușmanul siluetei tale este numărul de calorii pe care îl consumi, iar dacă tu mănânci mai mult decât arzi, te vei îngrășa, indiferent de cum îți programezi mesele.

Majoritatea oamenilor preferă să mănânce seara cele mai multe calorii, din cauza stresului care se acumulează în timpul zilei. Pentru că ești obosită și nervoasă, ai tendința să consumi mai mult decât ai nevoie și să îți potolești poftele nesănătoase. În acest fel, îți crești nivelul de zahăr din sânge pentru următoarele 24 de ore, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, citați de womenshealthmag.com. O cină târzie și bogată în calorii nici nu te lasă să te odihnești, iar ziua următoare mănânci mai mult, pentru a-ți crește nivelul de energie

Pentru a evita aceste probleme, este indicat să mănnci în timpul zilei 90% din necesarul zilnic, iar seara, să te mulțumești cu o masă de 150 – 200 de calorii, la orice oră o poți lua.

Cum să mănânci seara

Încearcă să îți organizezi mai bine mesele și mănâncă în timpul zilei. Pentru seara, pregătește-ti o gustare sănătoase: o salata de legume, un bol cu orez brun, un cartof copt ar trebui să îți potolească foamea. Dacă tot mai simți nevoia să mănânci ceva, fă-ți un ceai și vei simți senzația de sațietate. Seara ar trebui să stai departe și de băuturile alcoolice, pentru că au calorii și te fac să poftești la mâncăruri nesănătoase

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Marius Tuca si-a dat demisia de la Jurnalul National

URMĂTORUL ARTICOL

In luna septembrie Spitalul de Pneumoftiziologie va avea un ambulatoriu modern

Ultimele știri de la Monden