Ce simboluri a dorit să poarte pe rochie Regina Camilla la ceremonia de încoronare?

Pentru ceremonia de încoronare, Regina a apelat la un designer britanic pentru a-i crea rochia. Alegerea ei a căzut asupra lui Bruce Oldfield, un designer în vârstă de 72 de ani, cunoscut pentru numeroasele rochii de gală pe care le-a creat pentru fosta soție a Prințului Charles, Prințesa Diana, și care este și unul dintre designerii preferați ai Camillei.

Alegerea lui Oldfield a fost o surpriză, având în vedere legătura sa strânsă cu Prințesa Diana. În anii ’80, el a creat zeci de rochii de seară pentru Prințesa de Wales și acum a devenit unul dintre designerii favoriți ai Reginei actuale.

Oldfield a spus într-un interviu din 2014 că a oferit „farmec Dianei și încredere Camillei”. Rochia Camillei pentru ceremonia de încoronare a fost realizată într-o croială sobră, îmbinând broderia florală argintie și aurie cu flori sălbatice britanice, inclusiv margarete și flori de nu-mă-uita, pe o bază de culoarea fildeșului. Rochia a fost croită dintr-o țesătură de mătase cu un finisaj strălucitor și a fost produsă de Stephen Walters, în Suffolk, Anglia, conform informațiilor transmise de Palatul Buckingham.

Ce mesaje a avut regina pe rochie?

Rochia a prezentat câteva elemente așteptate, cum ar fi emblemele florale ale celor patru națiuni din Regatul Unit, trandafirul, ciulinul, narcisa și trifoiul, brodate pe manșetele fiecărei mâneci. Aceste simboluri au fost prezentate de familie regală în trecut și au apărut și pe invitația oficială pentru ceremonia de încoronare. Cu toate acestea, rochia a avut și unele ornamente neașteptate, precum numele membrilor apropiați ai familiei sale brodate lângă tivul fustei.

Expertul regal Victoria Howard a observat pe Twitter că rochia pare să dezvăluie numele celor doi copii ai lui Camilla, Tom și Laura, și ale nepoților ei, Gus, Freddy, Louis, Eliza și Lola. Nepoții au fost patru dintre Pajii de Onoare ale Camillei la ceremonia de încoronare de pe 6 mai.

Fanii regali au remarcat, de asemenea, că pe rochie au fost brodați doi câini terrier aurii, reprezentându-i pe Beth și Bluebell, câinii lui Charles și Camillei. În 2017, Camilla a adoptat cei doi cățeluși de la Battersea Dogs’ and Cats’ Home.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Intervenție de urgență la Rafinăria Petrobrazi. Mai multe persoane au nevoie de asistență medicală

URMĂTORUL ARTICOL

Veste șoc! Dr. Carmina Schaas a murit în timpul gărzii

Ultimele știri de la International