Cele mai mari şi cele mai mici dobânzi la depozitele în lei cu scadenţa la trei luni

 

Bancherii au redus do­bân­zile la depozite după decizia BNR de a micşo­ra dobânda-cheie la lei la un minim de 2,75% pe an şi după ce costul leilor pe piaţa interban­cară a coborât la 2% pe an, astfel că în prezent puţi­ne bănci mai afişează bonificaţii peste 3% pe an, acesta fiind un efect nedorit al relaxării politi­cii mone­tare care poate descuraja economisirea.

Bancpost, bancă deţinută de grupul elen Eurobank, a redus de săptămâna aceasta dobânda pentru un depozit pe trei luni de la 2,8% la 2,7% pe an.

Garanti, subsidiara locală a grupului turc cu acelaşi nume, a redus la rândul său cu un sfert de punct procentual dobânzile depozitelor la termen, în cazul economiilor pe trei luni dobânda ajungând la 2,65% pe an de la 2,9% cât era anterior.

Şi Banca Feroviară, un jucător de talie redusă cu acţionariat local, a aplicat o reducere de 0,2 puncte procentuale a dobânzilor la depozite. Pentru un plasament pe trei luni rata dobânzii ajunge în prezent la 3,3% pe an. Băncile mici, fără o bază importantă de clienţi, încă stau cu dobânzile peste media pieţei.

Dobânda medie la un depozit de retail este de 3% pe an. Cea mai mare dobândă la un depozit pe trei luni este de 3,75% şi este acordată de TBI Bank. Alte două bănci au dobânzi de 3,5%, RIB şi Volksbank. Cele mai mici dobânzi pot ajunge chiar şi sub 2%.

Sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Unde ajung cele mai mari subvenţii din agricultură

URMĂTORUL ARTICOL

Bloomberg: Dezmatul cheltuielilor bugetare din campanie testeaza bugetul Romaniei

Ultimele știri de la Economic