Centrele medico sociale din județul Iași vor fi modernizate! Investiții de peste 9 milioane de euro

/

Centrele medico sociale din județul Iași vor fi modernizate în perioada următoare. Centrul de la Bivolari, unitățile de la Podu Iloaiei și Răducăneni vor fi reabilitate, extinse și dotate cu echipamente noi, în baza unor proiecte care vor fi depuse cu finanțare guvernamentală. Consiliul Județean Iași va acoperi 10 la sută din finanțare, conform procedurilor prezentate în proiectul de finanțare.

Trei centre medico-sociale gestionate de către Consiliul Județean Iași vor fi modernizate, extinse și dotate în perioada următoare. Valoarea totală este de 46,8 milioane lei, proiect în conformitate cu finanțarea lucrărilor de investiții şi a dotării acestora, în conformitate cu Ordinul ministrului muncii, familiei şi protecției sociale nr.2765 din 2012. CJ Iași va asigura o cofinanțare de 10 la sută din valoarea investiției. Astfel, Centrul de Asistență Medico- Socială de la Bivolari, va beneficia de 1,32 milioane lei, în vreme ce pentru Unitatea de Asistență Medico- Socială Răducăneni va beneficia de 1,8 milioane lei, iar pentru unitatea similară de la Podu Iloaiei se vor aloca 1,4 milioane lei. Valoarea maximă eligibilă pe care o poate da CJ pentru aceste investiții este de 10 procente, conform normativelor în vigoare, proiect care a fost aprobat de plenul forului județean.

Bani pentru modernizarea centrelor medico-sociale din județul Iași

CJ Iași a detaliat și cum se vor aloca banii respectivi.

„Banii se vor aloca pentru finanţarea lucrărilor de investiţii şi a dotărilor acestora, pentru reducerea acestor discrepanțe de dezvoltare, dublate de o capacitate insuficientă a serviciilor rezidențiale raportat la numărul cererilor, lipsa de specialiști, pentru serviciile rezidenţiale, finanţarea de la bugetul de stat prin Ministerul Muncii si Solidarității Sociale reprezintă o reală oportunitate şi implicit unităţilor din judetul Iaşi de a-şi dezvolta pe de o parte infrastructura insuficientă pe care o deţine cât şi îmbunătăţirea serviciilor medico-sociale prin dezvoltarea bazei materiale respectiv dotarea acestor spații cu echipamente și mobilier de specialitate care să asigure cresterea calității serviciilor oferite persoanelor vârstnice, beneficiarii acestor servicii. Neaccesarea de fonduri va produce o cheltuială suplimentară din bugetul județului pentru a susține politică medicală şi socială”, se arată în proiectul de hotărâre.

Care este necesarul de investiții în centrele CJ Iași?

Conform proiectului de hotărâre publicat anexat, nevoile în aceste centre sunt destul de mari.

„Beneficiarii serviciilor acordate în unităţile de asistentă medico-sociale sunt persoane cu afectiuni cronice care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, ingrijire, tratament şi care, din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică, sau socială, nu au posibilitatea să-şi asigure nevoile sociale, să-şi dezvolte propriile capacităţii pentru integrare socială”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Click aici pentru a vizualiza proiectul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Harta poluării din Europa! Iașul este cel mai poluat oraș din România – FOTO

URMĂTORUL ARTICOL

Vama de la Tehnopolis se mută la Miroslava! Decizie de ultimă oră luată de șefii Iașului! Traficul din CUG se va degreva de camioane

Ultimele știri de la Actualitate