Centrul Cultural German din Iasi este gazda unui eveniment important, miercuri 9 aprilie 2014 – lansarea volumului „Manual diplomatic si consular”

 

 

 

Centrul Cultural German Iași vă invită miercuri, 9 aprilie 2014, începând cu ora 18.00, la sediul Centrului Cultural German în sala Bertolt Brecht, la lansarea volumului „Manual Diplomatic și Consular“, elaborat de Constantin I. Karadja, editat de dr. Ottmar Traşcă și Stelian Obiziuc, Editura Argonaut, urmată de conferința “Serviciile secrete germane în România 1939-1945” susținută de dr. Ottmar Traşcă.

 

 

La evenimentul de lansare a volumului „Manual Diplomatic și Consular“ vor participa ca invitați dr. Ottmar Trașcă, în calitate de editor al volumului și dr. Valentin Orga, în calitate de redactor şef la Editura Argonaut Cluj-Napoca. Discuția va fi moderată de Conf. dr. Lucian Leuștean.

 

Autorul volumului, Constantin I. Karadja (1889-1950), istoric și diplomat român, a fost unul dintre cei care s-a implicat în salvarea evreilor cu cetățenie română aflați pe teritoriul Germaniei naziste sau pe teritoriile controlate de Reich. A fost distins postum cu titlul de “Drept între popoare”. Volumul a fost redactat de autor în perioada 1941-1944, dar datorită contextului existent la sfârșitul războiului, a fost publicat abia în 2013.

 

Lansarea va fi urmată de conferința “Serviciile secrete germane în România 1939-1945”, care va fi susținută de dr. Ottmar Traşcă. Tematica conferinței face referire la constituirea structurilor informative germane în România, așa-numita Abwehrstelle Rumänien- filiala din România a OKW(Amt Ausland Abwehr). Prelegerea are la bază surse arhivistice păstrate în arhivele din România, Germania, Austria, Ungaria, Republica Moldova și Federatia Rusă.

 

Dr. Ottmar Trașcă

 

Este doctor în istorie, specializat în istorie contemporană și relații nternaționale, cercetător științific principal III în cadrul Institutului de Istorie “George Barițiu” al Academiei Române , filiala Cluj-Napoca. A scris cărți și a publicat studii și articole, care au apărut în reviste de specialitate din țară și străinătate. A primit Premiul Grigore Gafencu al Fundației Culturale “Magazin Istoric” pe anul 2009 pentru volumul “România-Republica Federală Germania. Vol. I: Începutul relațiilor diplomatice: 1966-1967”.

 

360.uaic.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Pepenele rosu – beneficii incredibile pentru organism

URMĂTORUL ARTICOL

Titularizare 2014 – etape si calendar complet

Ultimele știri de la Eveniment