jobs

Cifre ingrijoratoare la Iasi! Tot mai multi absolventi au depus actele pentru somaj, la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi. Vezi detalii

Tinerii care si-au finalizat studiile liceale si universitare in acest an sunt nevoiti sa se multumeasca cu doar 250 de lei pe luna. Unii din ei au ales drumul strainatatii pentru un trai mai bun, cei cu bani s-au inscris la facultate, iar cei care nu si-au gasit inca un loc de munca, au depus actele pentru somaj, la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi. Acestia au declarat ca nu realizeaza niciun venit in prezent si ca vor sa dispuna de indemnizatie, pana la gasirea unui job. Cei care si-au depus actele pentru somaj, iar dupa asta s-au inscris la facultate, vor pierde somajul. In 2012 s-a inregistrat un numar de 2.538 absolventi de licee si universitati care au solicitat indemnizatie, iar anul acesta numarul cererilor a scazut. In anul 2013, si-au depus actele pentru somaj 1.913 absolventi, din care 939 femei si 974 barbati, majoritatea fiind absolventi de liceu. „Cea mai aglomerata perioada a fost luna iulie, cand s-au inregistrat 837 de cereri. Din cauza faptului ca multi dintre acestia nu s-au inscris la facultate, numarul absolventilor de licee a crescut. Acestia vor primi suma de 250 de lei, pe o perioada de sase luni, adica 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta”, a declarat  Adriana Sârghie, purtatorul de cuvânt AJOFM Iasi.
Tinerii care si-au finalizat studiile liceale si universitare in acest an sunt nevoiti sa se multumeasca cu doar 250 de lei pe luna. 

Tinerii care si-au finalizat studiile liceale si universitare in acest an sunt nevoiti sa se multumeasca cu doar 250 de lei pe luna. 

Unii din ei au ales drumul strainatatii pentru un trai mai bun, cei cu bani s-au inscris la facultate, iar cei care nu si-au gasit inca un loc de munca, au depus actele pentru somaj, la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi. Acestia au declarat ca nu realizeaza niciun venit in prezent si ca vor sa dispuna de indemnizatie, pana la gasirea unui job. Cei care si-au depus actele pentru somaj, iar dupa asta s-au inscris la facultate, vor pierde somajul. In 2012 s-a inregistrat un numar de 2.538 absolventi de licee si universitati care au solicitat indemnizatie, iar anul acesta numarul cererilor a scazut. In anul 2013, si-au depus actele pentru somaj 1.913 absolventi, din care 939 femei si 974 barbati, majoritatea fiind absolventi de liceu. „Cea mai aglomerata perioada a fost luna iulie, cand s-au inregistrat 837 de cereri. Din cauza faptului ca multi dintre acestia nu s-au inscris la facultate, numarul absolventilor de licee a crescut. Acestia vor primi suma de 250 de lei, pe o perioada de sase luni, adica 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta”, a declarat  Adriana Sârghie, purtatorul de cuvânt AJOFM Iasi.

bzi.ro 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Chiar trebuie sa se ajunga la moartea unei persoane pentru a se rezolva problema maidanezilor?

URMĂTORUL ARTICOL

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri s-a finalizat. Din numarul total de aplicanti, 15 au semnat deja contractele

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in