Cinci destinaţii pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Mai bine de 100 de staţiuni austriece îi atrag în fiecare an ca un magnet pe turiştii pasionaţi de practicarea sporturilor de iarnă. Astfel, alegerea destinaţiei austriece pe gustul fiecărui turist se poate transforma uneori într-o provocare.

Pentru a vă ajuta să alegeţi destinaţia de vis pentru vacanţa de iarnă, vă prezintăm trei zone austriece deosebite şi activităţile pe care le puteţi avea odată ajunşi acolo.

1. Ischgl

Staţiunea Ischgl, aflată la 1.377 de metri altitudine pe Valea Paznaun, este cea mai îndrăgită destinaţie de vacanţă a românilor care pleacă la schi în Austria. Aici turiştii găsesc 238 de kilometri de pârtii, cele mai multe cu un nivel de dificultate mediu, şi numeroase instalaţii de transport pe cablu.

Arena Silvretta Ischgl – Samnaun este una dintre principalele atracţii ale staţiunii tiroleze. Pârtiile sale trec graniţa şi ajung în regiunea elveţiană vecină Samnaun. Accesul la întreaga zonă schiabilă se face cu o singură legitimaţie, al cărui tarif începe de la 45 de euro pe zi.

Tot în Ischgl, pasionaţii de snowboarding şi schi liber găsesc numeroase rampe de tip halfpipe, rail şi quarterpipe.

2. Împrejurimile Greţarului Stubai

Peisajele inedite oferite de Greţarul Stubai nu trebuie ratate de cei care ajung pe Valea Stubai. Turiştii pot face aici căţărări pe gheaţă, pot vizita snowpark-ul Moreboards Stubai Zoo sau pot intra în peştera de gheaţă din Stubai, potrivit Oficiului de Turism al Austriei în România.

3. Arlberg

Arlberg, regiunea supranumită „leagănul schiului alpin”, cuprinde 280 de kilometri de pârtii şi atrage ca un magnet deopotrivă schiori şi snowboarderi.

Aici ajung an de an, atât turişti pretenţioşi care găsesc la Arlberg luxul pe care şi-l doresc în cel mai înalt punct al trecătorii – St. Cristoph sau în Zürs, dar şi persoane care vor să calce pe urmele pionierului schiului Hannes Schneider, cel care a dezvoltat aşa-numită tehnică Arlberg, popularizată ulterior în Europa anilor ’20-’30 şi apoi şi în Statele Unite.
Sursa: Gandul.info

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Transilvania şi Banatul, 1 miliard euro pentru autostrăzi. Moldova, 100 milioane euro

URMĂTORUL ARTICOL

Cel mai puternic laser din Europa a fost inaugurat la Măgurele

Ultimele știri de la Actualitate