Cinci informatii despre fistic! Iata ce nu s-a spus inca despre fistic

 

 

 

Iata ce nu s-a spus inca despre fistic.

 

 

1. America este in prezent lider in productia de fistic, iar vanzarile au crescut considerabil, exportul dublandu-se in ultimii 6 ani de la 45 de kilograme la 122 de kilograme pe an, scrie perfecte.ro

 

2. Fisticul contine in jur de 3-4 calorii, castigandu-si astfel denumirea de „nuca slaba”, avand in vedere faptul ca din toata gama de nuci de pe piata, acesta contine cele mai putine calorii. In plus, in urma celui mai recent studiu, specialistii au ajuns la concluzia ca oamenii mananca mai putin fistic, daca sunt nevoiti sa-l desfaca singuri, decat in cazul in care il cumpara deja separat de coaja.

 

3. Fisticul contine mai mult potasiu decat orice alte oleaginoase, astfel incat consumul acestuia poate avea beneficii neasteptate asupra organismului tau si poate scadea considerabil nivelul cortizonului, hormonul produs de glanda suprarenala.

 

4. Fisticul reduce colesterolul si riscul de cancer, deoarece reprezinta o sursa excelenta de fitosterol, o substanta care scade LDL-ul (colesterolul rau) si bogata in antioxidanti precum beta-carotenul si luteina.

 

5. Fisticul rosu nu exista! Importatorii de fistic obisnuiesc sa coloreze aceste oleaginoase in rosu sau chiar verde pentru a indeparta semnele lasate de metodele traditionale de recoltare.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Expozitie Claudiu Ciobanu – Vanity & Salvation, in perioada 20 mai – 3 iunie 2014 la Galeria Meru din Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! In perioada 26 mai – 1iunie 2014 va avea loc editia a VI-a a Festivalului de Muzica si Film in aer liber

Ultimele știri de la Sanatate