Cinci locatii pentru viitorul Spital Regional de Urgente. Care-i cea norocoasa?

Proiectul Spitalului Regional de Urgente (SRU) inca a ramas la stadiul de propuneri de amplasament. Primarul Gheorghe Nichita a anuntat ca au fost transmise catre Bucuresti cinci locatii, dar decizia finala va fi luata de comun acord cu proiectantul SRU.
„Daca amplasamentul proiectului va fi pe raza municipiului Iasi, si eu sper ca va fi, vom asigura o parte din finantare astfel incat spitalul sa fie construit. La acest moment, trebuie sa fim flexibili si sa ajungem la un proiect care sa ne fie cat mai util. Daca vom impune conditii care nu se vor aplica la Craiova sau la Cluj, atunci nu vom face altceva decat sa ne izolam”, a declarat primarul Gheorghe Nichita care a mai mentionat faptul ca prefera amplasamentul din zona complexului Era.
Dupa cum a anuntat premierul Victor Ponta, in Romania vor fi construite trei spitale regionale, la Iasi, Cluj si Craiova. Proiectul va fi identic pentru toate cele trei unitati spitalicesti iar fondurile vor veni din finantarile europene alocate Romaniei pentru 2014- 2020. Cele mai optimiste declaratii arata ca cel mai probabil constructia va incepe in 2016. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iesenii au castigat! Primaria nu mai face parcare subterana sub parcul din fata Teatrului National

URMĂTORUL ARTICOL

Argumentele unei demisii asteptate. De ce a renuntat Astarastoae la functia de rector al UMF Iasi

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in