Ciuperca minune a japonezilor – distruge virusul care produce cancerul de col uterin

Potrivit doctorului Judith A. Smith, cercetător la Universitatea din Texas, compusul activ corelat de hexoză (AHCC) poate să și stopeze creșterea tumorilor. Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de HPV. Vaccinurile precum Gardasil și Ceravix s-au dovedit extrem de eficiente în prevenirea infecției, dar acestea protejează doar împotriva anumitor tulpini ale virusului, scrie doctorulzilei.ro.

 

 

Noul studiu care a fost prezentat la Reuniunea anuală a Societății de Ginecologie și Oncologie de la Tampa, Florida arată că AHCC poate să oprească infecția atât in vitro, cât și in vivo (experimentele realizate într-un organ, sau pe un țesut al unui organism viu). Mai întâi, dr. Smith și colegii săi au testat compusul în culturi de celule izolate provenite de la paciente cu cancer de col uterin. Apoi au tratat un șoarece de laborator cu HPV cu un supliment derivat din extractul de ciuperci.

 

În ambele experimente, AHCC a demonstrat că poate eradica virusul în 90 de zile. ” AHCC este un supliment nutritiv comun, bine tolerat care a fost folosit de zeci de ani în Japonia”, a explicat medicul.

 

România prezintă cea mai mare incidenţă şi mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, din Uniunea Europeană, 3.402 de femei fiind diagnosticate anual cu această boală, iar 2.005 mor în fiecare an în ţara noastră.

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Termenul de finalizare a pasarelei Octav Bancila din Iasi va fi realizabil abia la sfarsitul lui 2015

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! S-a dat startul la a doua etapa de inscrieri in clasa pregatitoare. Inscrierile se fac pana pe 4 aprilie

Ultimele știri de la Sanatate