fara_violenta_in_scoala_2013

Clasament rusionos pentru invatamantul iesean! Iasul se afla pe locul II la nivel national cu privire la numarul de scandaluri si violente in scoli!

Potrivit informatiilor Ministerului Educatiei puse la dispozitie pentru RTV.NET, cele mai multe acte de violenta in mediul scolar s-au inregistrat in municipiul Bucuresti, respectiv judetele Iasi, Timis, Cluj, Bistrita Nasaud, Vaslui, Bihor, Constanta, Bacau, Prahova, Mures, Hunedoara, Valcea, Salaj si Neamt.


Scoala romaneasca s-a transformat intr-un adevarat ring de box. Periodic apar cazuri revoltatoare cu elevi batuti, injurati, umiliti de colegii de scoala. Numai anul trecut s-au inregistrat peste 15.000 de incidente violente in unitatile de invatamant din Romania.

Numarul total de cazuri de violenta (verbala si fizica) raportat de ISJ/ISMB la MEN pentru anul scolar 2011-2012 si centralizat pe tipuri de violenta a fost de 15.358 la nivel national (83% in mediul urban).

Potrivit informatiilor Ministerului Educatiei puse la dispozitie pentru RTV.NET, cele mai multe acte de violenta in mediul scolar s-au inregistrat in municipiul Bucuresti, respectiv judetele Iasi, Timis, Cluj, Bistrita Nasaud, Vaslui, Bihor, Constanta, Bacau, Prahova, Mures, Hunedoara, Valcea, Salaj si Neamt.

Principalele tipuri de acte de violenta in baza carora s-au facut raportarile si numarul de acte de violenta pe fiecare tipologie sunt urmatoarele:

Acte care atenteaza la bunuri (insusire de bunuri, inselaciune, talharie, distrugerea bunurilor) – 3261
Acte contra libertatii persoanei (amenintare, santaj, lipsire de libertate) – 1603
Acte contra vietii, integritatii corporale si sanatatii – 6275 (violenta fizica usoara 6132, violenta fizica grava – 143)
Acte care aduc atingere convietuirii sociale – 2.059

Va reamintim ca in luna mai, un elev de clasa a 7-a din Filiasi, judetul Dolj, a murit in urma unei batai in scoala, iar in Drobeta Turnu Severin un baiat a fost preluat de SMURD dupa ce a fost lovit cu un scaun in cap de un coleg.

Doua fete si-au impartit pumni, picioare si injuraturi intr-o sala de clasa la inceputul anului trecut.

Scene incredibile de violenta au avut loc, de asemenea, in urma cu doua luni, intr-o scoala din judetul Timis. Un elev de clasa a II-a din comuna Cenei a fost batut de doi colegi de clasa si apoi bagat cu capul in toaleta, dupa care agresorii au tras apa.

In aceeasi perioada, intr-un liceu din Suceava, o tanara de 17 ani a ajuns in stare grava la spital dupa ce colega ei a batut-o si a izbit-o cu capul de banca si de tabla. Bataie a avut loc chiar in sala de clasa, intr-o pauza.

Un caz CUTREMURATOR a aparut in atentia presei in luna octombrie, cand au fost facute publice IMAGINI SOCANTE cu o eleva umilita si batuta de o tanara din Braila. Printre injuraturi si cuvinte „alese”, agresoarea a plesnit-o pe cealalta fata cu palmele peste fata, a scuipat-o in repetate randuri si a tras-o de par, iar totul a culminat cu momentul in care a pus-o sa ingenuncheze in fata ei si i-a ordonat sa-i pupe picioarele. Victima a „incasat” cu stoicism toate umilintele, pana cand cealalta fata i-a dat voie sa plece. Insa lucrurile nu s-au oprit acolo, iar „meciul” a intrat in prelungiri, cu inca o „repriza” de injuraturi, ordine si palme peste fata.

Cel mai recent caz s-a inregistrat la inceputul acestui an cand un doua adolescente au oferit un spectacol de zile mari in fata colegilor de scoala. Domnisoarele si-au impartit pumni si picioare, totul fiind filmat si publicat pe Internet.

Avand in vedere numarul mare de incidente violente raportate in scoli la nivel national in ultima perioada, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va demara elaborarea unui Plan National de Actiune in vederea prevenirii si combaterii acestui fenomen.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tun imobiliar! O casa de 110 metri patrati situata in muntii Alpi costa doar un euro cu tot cu teren! Proprietarul vrea sa scape de ea pentru ca este bantuita

URMĂTORUL ARTICOL

Detalii incredibile despre cei doi elevi filmati in timp ce faceau sex in baia Liceului „Ion Neculce” din Targu Frumos

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in