salonul_literar_editia_a_saptea_ianuarie_2013

Claudiu Komartin, Ioana Miron si Bogdan Federeac deschid sedintele „Salonului de Literatura Zero+” din 2013

Muzeul Literaturii Romane Iasi in colaborare cu revistele „ALECART”, „Timpul” si „Zona Literara” va invita miercuri, 16 ianuarie 2013, incepand cu ora 18.00, la cea de-a VII-a editie a „Salonului de literatura Zero+”

Muzeul Literaturii Romane Iasi in colaborare cu revistele „ALECART”, „Timpul” si „Zona Literara” va invita miercuri, 16 ianuarie 2013, incepand cu ora 18.00, la Muzeul „Sfantul Ierarh Dosoftei Mitropolitul”, din str. Anastasie Panu, nr. 54, unde, in cadrul celei de-a VII-a editie a „Salonului de literatura Zero+”, vor citi proza Bogdan FEDEREAC si poezie Ioana MIRON. Totodata, vom face cunostinta cu poetul si editorul Claudiu KOMARTIN, dar si cu cele mai recente aparitii editoriale ale Casei de Editura Max Blecher. Pe de alta parte, la cea de-a VII-a editie a „Salonului de literatura Zero+”, va citi si castigatorul din acest an al Premiului National de Poezie „Mihai Eminescu”, Opera prima. Moderatorii momentului literar: Mirel CANA, Liviu ANTONESEI, Serban AXINTE.

 

Bogdan Federeac s-a nascut la 14 iunie 1989 in orasul Saveni, judetul Botosani. Este absolvent al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. In urma Concursului de Poezie „Grigore Vieru”, editia a IV-a, 2012, a debutat cu volumul de versuri „Dragoste cu acordul parintilor”

Este redactor si editorialist al revistei de cultura si atitudine Zon@ Literara si a publicat versuri, articole, recenzii si texte de opinii in:

– reviste: Convorbiri Literare, Dacia Literara, Conta,  Junimea studenteasca, Cafeneaua Literara, Feed Back, Zile si nopti, Zon@ Literara, Bilete de papagal, SubCultura – Kalasnikov de idei, Porto Franco, Tara de Sus, Hyperion, Constelatii iesene, Poezia, Poesis etc.

– presa scrisa, online: Evenimentul de Botosani, Opinia veche, agendadeiasi.ro, newsiasi.ro, HotNesw.ro, romaniacurata.ro, fede.ro, Libertatea, Cancan.

– antologii: “Aripi deschise” (Ed. Geea Botosani), Licart (Ed. Cermi, Iasi), Antologia antologiilor “Porni Luceafarul…” (Botosani), Virtualia VIII (Ed. PIM, Iasi).

A obtinut premii la concursuri de poezie judetene si nationale: “Tudor Arghezi” (Tg. Jiu), “Licart” (Bucuresti), “Porni Luceafarul” (Botosani), “Aripi deschise” (Botosani), “Lucian Blaga” (Botosani si Alba-Iulia) etc.

 

Ioana Miron s-a nascut la 10.11.1989, Botosani. Este absolventa a liceului de Arte ,,Stefan Luchian” Botosani, actualmente studenta in anul III la Facultatea de Litere, in cadrul Universitatii ,, Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi, sectia Literatura universala si comparata – Limba si literatura engleza.

A publicat versuri in revistele: Luceafarul, Familia, Euphorion, Hyperion, Revista romana,  Spatii culturale, Feed-back, Junimea studenteasca, Zon@ literara, Litere etc.

A participat la Concursul National de Poezie pentru liceeni LICART, Bucuresti, 2009, la Festivalul National de poezie Nicolae Labis, Porni Luceafarul.., Pavel Dan si multe altele unde a obtinut premii si mentiuni.

A citit un grupaj de poeme in cadrul sedintelor literare a Institutului Max Blecher, editia VIII ( XVI ), moderator Claudiu Komartin.

Este prezenta in antologiile Porni Luceafarul…, Botosani 2011 si in antologia Taberei Internationale de literatura ArtGothica (in curs de aparitie).

A participat la Tabara Internationala de poezie ArtGothica, Sibiu, 2012.

 

Claudiu Komartin s-a nascut la 7 august 1983, Bucuresti.Este un poet roman contemporan, cu o bogata activitate publicistica.

Activitate publicistica (articole, eseuri, traduceri) in “Vatra”, “Adevarul literar și artistic”, “Ziarul de duminica”, “Luceafarul”, “Tribuna”, “Euphorion”, “Tomis” etc. A publicat articolul-manifest “Generația 2000 – o introducere” (2005). Selecții din poemele sale au fost traduse și publicate in franceza (“Confluences poétiques”), germana (“Wespennest”, “Die Horen”), engleza (“Long Poem Magazine”, antologia The Vanishing Point that Whistles, 2011), spaniola (“Quimera”), suedeza (“Lyrikvännen”, antologia Om jag inte får tala med någon nu, 2011), slovena (antologia Medana dnevi poezije in vina, 2005), maghiara (antologiile Szabadulás a gettóból, 2008 și Egy zacskó cseresznye, 2009), sarba (“Gradina”, “Zlatna Greda” și in antologiile Iz novije rumunske poezije, 2009 și Časopis za književnost Treći Trg, 2010), bulgara (“Balkani”, “Literaturen Vestnik”), polona (“Lampa”), italiana (“Sogglie”), ceha (“TVAR”), japoneza (“Beagle”) și coreeana (“Munhak”). Este coautor, impreuna cu Mitoș Micleușanu, Razvan Țupa și Adina Zorzini, al textelor ce stau la baza piesei Deformații, montata in 2008 la București; autor al scenariului Trișez cu viața, scris in urma unui atelier de trei zile cu persoanele private de libertate de la Penitenciarul Bistrița și montat in 2010; coautor, impreuna cu Radu Vancu, al antologiilor Cele mai frumoase poeme din 2010 (Ed. Tracus Arte, 2011) și Cele mai frumoase poeme din 2011 (Ed. Tracus Arte, 2012); este prezent in antologia Compania poeților tineri in 100 de titluri alese de Dan Coman și Petru Romoșan (Editura Compania, 2011). Din 2010 este redactor-șef al revistei “Poesis Internațional”. Este redactor sef al Revistei Poesis International si redactor de carte al Casei de Editura Max Blecher.

A publicat volumele de versuri:

Papușarul și alte insomnii, Editura Vinea, București, 2003, 2007 (Premiul național de poezie “Mihai Eminescu” pentru debut; Premiul pentru debut al revistei “Romania literara”).

Circul domestic, Editura Cartea Romaneasca, București, 2005 (impreuna cu un CD cu 18 poeme in lectura autorului), (Premiul pentru poezie al Academiei Romane).

Un anotimp in Berceni, Editura Cartier, Chișinau, 2009, 2010.

Hemoragia soarelui, 33 de poeme de Claudiu Komartin cu 22 de gravuri de Ana Toma, ediție bibliofila in doua exemplare, 2009.

Und wir werden die Maschinen für uns weinen lassen, Edition Korrespondenzen, Viena, 2012 (ediție bilingva, traducere in limba germana de Georg Aescht).

Si a tradus:

Suflete cenușii, de Philippe Claudel (Editura Polirom, 2007).

Raportul lui Brodeck, de Philippe Claudel (Editura Polirom, 2008).

Peștișorul de aur, de Jean-Marie Gustave Le Clézio (Editura Art, 2009).

Aceasta orbitoare absența a luminii, de Tahar Ben Jelloun (Editura Art, 2012)

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cea mai importanta institutie academica din Iasi organizeaza cursuri privind diminuarea efectelor negative ale stereotipurilor de gen

URMĂTORUL ARTICOL

Ger de crapa pietrele! Cea mai scazuta temperatura din tara, -28.7 grade Celsius, s-a inregistrat joi dimineata, la Intorsura Buzaului

Ultimele știri de la Eveniment