CNCD s-a autosesizat în cazul ministrului Petre Daea

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, joi, în legătură cu declaraţiile recente făcute de ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi-l va invita pe acesta la audieri în perioada următoare, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, pentru Agerpres.

„Deocamdată am făcut o autosesizare astăzi (joi – n.r.) şi o să urmeze o procedură în care-l invităm pe domnul ministru Daea. (…) Nu putem să comentăm, pentru că ne-am antepronunţa”, a precizat Asztalos Csaba.  

Întrebat când va fi audiat ministrul Agriculturii, preşedintele CNCD a spus: „Încă nu s-a fixat o dată a audierii”. „Cam într-o săptămână, adică nu săptămâna viitoare, cealaltă, cam în zece zile”, a adăugat Asztalos Csaba.  

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seară la un post de televiziune, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: „Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz”.

Joi dimineață, ministrul a spus că își cere scuze și că nu a dorit să jignească pe nimeni, ci doar să descrie ”durerea sufletească a fermierilor”. PNL și MRÎ i-au cerut demisia.

sursa hotnews.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un afacerist iesean a scapat de arestul preventiv!

URMĂTORUL ARTICOL

6.500 de câştigători ai programului Start-Up Nation au deja acces la finanţare

Ultimele știri de la National1