ULTIMĂ ORĂ:

Cod Rutier 2014! Utilajele agricole ar putea circula din nou pe drumurile publice

Cod Rutier 2014! Utilajele agricole ar putea circula din nou pe drumurile publice
Citit : 9 views Comentariu

 

 

 

COD RUTIER 2014:”Deşi numărul total de exploataţii agricole au scăzut în ultimul deceniu cu peste jumătate de milion, de la 4,48 milioane ferme in 2002 la 3,86 milioane ferme in 2010, s-a menţinut structura extrem de divizată a agriculturii româneşti şi caracterul de subzistenţă al marii majorităţi a fermelor.

 

 

Pornind de la această realitate privind structura agrară a României, excesiv fărâmiţată, se consideră faptul că trebuie abordată special problema circulajiei pe drumurile publice a utilajelor şi autopropulsatelor agricole care se deplasează spre parcelele agricole”, se arată în textul de motivare a propunerii legislative, scrie capital.ro.

 

Astfel, dacă propunerea va fi adoptată, utilajele şi autopropulsatele agricole vor avea voie să circule din nou pe drumurile publice.

 

COD RUTIER 2014: Propunerea are drept scop modificarea alineatului 2 a articolului 32, litera b, prin includerea serviciilor publice Salvamont, în rândul structurilor care au dreptul de a utiliza mijloace speciale de avertizare luminoasă şi sonoră, scrie ph-online.ro.