ULTIMĂ ORĂ:

Colonelul iesean Fanica Tucalicuc, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru corupie, ar putea fi despagubit de CEDO. Vezi detalii

Colonelul iesean Fanica Tucalicuc, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru corupie, ar putea fi despagubit de CEDO. Vezi detalii
Citit : 8 views Comentariu

 

 

 

Fostul comandant al UM 02033 Iaşi, colonelul Fanică Tucalicuc, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru corupie, ar putea fi despagubit de CEDO. Ieşeanul spune că a înaintat deja o acţiune împotriva statului român.

Ulterior intentării procesului, potrivit unui document prezentat de Tucaliuc, guvernul român s-a oferit să-i plătească militarului suma de 2.400 de euro pentru „acoperirea oricărui prejudiciu moral şi material“ suferit de acesta din cauza duratei excesive a procesului în care a fost condamnat. Reamintim că acesta a fost judecat timp de 10 ani fiind acuzat că, la începutul anilor 2000, ar fi primit mită pentru a deconta serviciile unei firme. Fănică Tucaliuc a declarat ieri, pentru „Ziarul de Iaşi“, că nu va accepta târgul propus de guvern şi că îşi va susţine reclamaţia. Mai mult, acesta a spus că, în perioada următoare, va introduce o nouă acţiune legată de fondul dosarului, el considerând că nu i s-a făcut dreptate. „Eu nu sunt de acord cu această sumă şi voi continua procesul la CEDO aducând în discuţie toate încălcările şi abuzurile care s-au fă­cut. Sentinţa este nedreaptă pentru că nu se bazează pe probe“, ne-a spus Tucaliuc.

De ce a fost condamnat

Dosarul în care Fănică Tucaliuc a fost condamnat în cele din urmă pentru corupţie a ajuns în instanţă în anul 2004. Alături de el, mai mulţi ofiţeri de rang superior din cadrul Ministe­rului Apărării Naţionale au fost acuzaţi de corupţie. De la Iaşi, a mai fost condamnat în acelaşi dosar şi Gheorghe Dumitru Oniga, fost şef al Biroului Energetic la aceeaşi unitate, condamnat şi el la trei ani de închisoare cu suspendare.

 

ziaruldeiasi.ro